En kølig Tivolitur

I går var jeg så heldig at få lov at passe barnebarn, selvom anledningen var trist, da forældrene skulle til begravelse.

Vi legede og hyggede os som vanligt og efter at have spist aftensmad med den lille familie greb husbonden og jeg lejligheden til at gå en tur i et julepyntet Tivoli.

Det var smukt og koldt – rigtigt koldt – og ih, hvor var der mange mennesker. Men det er fint at den gamle have med de nye tiltag kan trække kunder til, så økonomien kan løbe rundt.

Gad vide hvad gamle Carstensen ville sige til de ‘nye tider’; formentlig ville han nyde dem.

Jeg er mest til de stille Tivoli-fornøjelser:
Lysene, dekorationerne, de finurlige detaljer, blomsterne (selv nu er der hyacinter), duftene og den karakteristiske lyd af Tivoli og mennesker der morer sig. De kørende forlystelser må andre, mere eventyrlystne, kaste sig over.

Hjemme i haven har vi en enkel busk med lys på – den står lige foran mine køkkenvinduer og hver morgen nyder jeg at sidde i det halvmørke køkken og se lysene og sneen derude.

Så er der noget mere blus på Tivoli – og I skal ikke snydes for lidt stemningsbilleder derfra, selvom kvaliteten af billederne i dette indlæg kunne være bedre.

4 tanker om "En kølig Tivolitur"

 1. Ellen

  Det er da fine billeder! Det sidste er jeg lidt vild med – det er et helt specielt billede.
  Jeres eget, private lys i haven er måske en anelse mere diskret end Tivolis lys, men der er ikke noget så hyggeligt som sådan noget til at lyse op i de mørke vintermåneder 🙂

  1. Ditte

   Du har også fundet mit yndlingsbillede. En detalje fra de fine juletræer af glaskugler og lyskæder i et stille hjørne af haven 🙂

 2. Madame

  Hvor er det dog smukt at se dine billeder fra Tivoli! Jeg har endnu aldrig besøgt den gamle have ved juletid, men det må der rådes bod på.

  1. Ditte Forfatter

   Der er meget smukt; men hvor var der mange, mange mennesker! Så må man finde de stille hjørner ;o)
   Glædelig jul til jer!

Der er lukket for kommentarer.