TeaTee – måske en ny opskrift?

Så blev min anden tevarmer til Tepotten fra Höganäs færdig og jeg tror jeg vil forsøge at lave en opskrift… Der er i al fald kommet opfordringer, selvom der måske ikke er så mange der har lige præcis den type tepotte. Men der er noget omkring lukningen på toppen der generer mig, så det skal jeg lige have styr på først.

Den første tevarmer jeg strikkede var til min svigerdatter, Signe, og ønsket fra hendes veninde var ‘én magen til Signes, men med neonfarver’. Neongarn fås næsten kun i akrylgarn; ikke noget jeg har synderlig lyst til at strikke i og det holder heller ikke på varmen som uld gør det. Derfor måtte jeg finde en anden metode. Jeg endte med at strikke i mellemgråt pladegarn (tre tråde) og derefter brodere små ‘sentenser’ og lidt dekoration på med korssting. Og så knappede jeg herligheden med et par store gulgrønne knapper. Det håber jeg er neon nok for Malene…

Det hedder jo ikke en sentens, men hvad kalder man egentlig de små ‘krydsord’ man brugte i venindebøgerne da jeg var barn? SØD/TØS var et af dem, men her står der henholdsvis AHH/THE (nu håber jeg ikke Ellen brokker sig over min lemfældige omgang med det danske sprog, jeg ved godt at det hedder TE på nudansk) og DRIK/MIG (det sidste er, mit erhverv taget i betragtning, selvfølgelig et ‘litterært citat’ fra Alice i Undreland ;o)

11 tanker om "TeaTee – måske en ny opskrift?"

 1. Ellen

  Ohh, den er så fin, Ditte – og jeg kunne da ikke drømme om at brokke mig, når jeg kan se, at fejlene er bevidste og tegn på kreativ anvendelse af sproget 🙂

  1. Ditte Forfatter

   😉 Nej Ellen, det ved jeg, men så fik din blog lidt gratis (og velfortjent) reklame.
   Ved du ikke hvad de der LEV/VEL ‘krydsord’ hedder? Måske har de slet ikke et navn…

   1. Ellen

    Jamen tak da 🙂
    Nej, jeg ved ikke, hvad de hedder – ved ikke engang om de overhovedet har en betegnelse, men husker dem selvfølgelig godt fra barndommens poesibøger 🙂

 2. Bente

  Hvor er det bare en flot tehætte – hun er da et skarn, hvis hun brokker sig, hende Malene ;-).

  P.S. Dine Ravelry-link er kun for ‘de indviede’ – man kan intet se uden login.

  1. Ditte Forfatter

   Det tror jeg nu heller ikke hun gør Bente.
   Ja, Ravelry er sådan en kliketing, men lidt ugæstfrit at jeg linker dertil, det indrømmer jeg. Sjovt nok kan man, med nogle links, godt se dele af Ravelry uden at logge ind, men åbenbart ikke mine.

  1. Ditte Forfatter

   Tak Merete. Jeg tror nu den falder i hendes smag, selv om jeg ikke kender hende så godt.
   Problemet med toppen er at den gaber lidt i siderne, så jeg må lave et eller andet om med indtagningerne. Der kunne jeg godt bruge lidt strikketeknisk support… Desværre afleverer jeg den i morgen så jeg er nødt til at strikke en hel ny, hvis jeg skal rode mere med det. Heldigvis har jeg selv en Höganäs tepotte, så jeg kan lave en til mig selv 🙂 Men så kan jeg jo tage den med til Ramløse, så I kan se på det!

  1. Ditte Forfatter

   Tak Lona – den fik også ros fra flere sider, så nu har jeg et par bestillinger mere! Gad vide hvornår min egen bliver lavet ;o)

 3. Rie

  Hej Ditte
  Søgte en bestemt strikke opskrift på google, og kom tilfældigvis forbi din side… Nøj hvor er den hyggelig 🙂 Jeg vil forsøge at kigge forbi en gang i mellem.. Dejligt forfriskende med lækre vinterbilleder og lidt web-hygge

  God dag
  Rie

  1. Ditte Forfatter

   Hejsa Rie
   Hyggeligt at du kiggede forbi – og tak for din hilsen 🙂
   Du skal være velkommen her til hver en tid.
   KH Ditte

Der er lukket for kommentarer.