Gobelinstrik

GG_frontJeg er altid nysgerrig efter at lære nyt og for øjeblikket er det især på strikkefronten at jeg har lyst til at udvide horisonten. Derfor blev jeg ekstra glad da jeg så at Charlotte Kaae ‘indkaldte’ til en ny SIFs (Strik I Fællesskab) om gobelinstrik, også kaldet intarsia. Charlotte er en ørn til vilde farver og mønstre – og det signalerer hun 🙂

Den teknik har jeg ikke brugt før, så jeg greb selvfølgelig chancen for at prøve. Selvom jeg sagtens kan kan lære mig selv teknikken er det sjovt at være flere.

GG_garnJeg vil strikke et farverigt betræk til min faste følgesvend, skråpuden og har fundet garn i gemmerne og strikket strikkeprøve.

Garnet er et solidt Peer Gynt garn fra Sandnes i kække farver (der ikke fås mere). Det er købt tilbage i 70’erne til et større projekt, der endte med at blive pillet op. Der vist rigeligt…

GG_skitseJeg skulle også finde på et mønster, så i går aftes blev der tegnet skitser og jeg går som sædvanligt systematisk til værks.
Desværre er jeg ikke fri og ‘vild’ i min tilgang til mønstre og farver, selvom jeg forsøger. Det har jeg stadig lidt svært ved at acceptere, men jeg skal nok bare betragte stramme linier og tone i tone farver som min stil.

GG_diagramMønsteret blev derefter tegnet op i StichSketch på ‘myPad’ – og da jeg skulle bruge et billede af det færdige mønster, fik jeg også lige lært at tage et screenshot på sådan en.

Projektet er sat på Ravelry og en mail med billeder sendt til Charlotte – så nu venter jeg bare på næste del af opgaven, der kommer på fredag.

6 tanker om "Gobelinstrik"

 1. Ellen

  Jeg kunne helt sikkert godt bruge lidt af dine evner … du er så utrolig struktureret; jeg vil helst bare kaste mig ud i tingene uden at have gennemprøvet dem eller have styr på hvad det er jeg skal 🙂

  1. Ditte

   Er vi ude i noget der svarer til Annas brilleønske her 😉
   Jo, der er fordele ved at være struktureret, men det sætter også begrænsninger på ens udfoldelser. For lidt og for meget fordærver alt…

 2. Linnea

  Wow, mor! Super gode farver :o)
  Og ja, jeg misunder dig også din struktur..
  Hvis du nu havde været smart dengang for snart 28 år siden, så afgav du lidt af den til mig – Så kunne vi have mødtes på midten og været helt perfekte begge to ;o)

 3. Madame

  Det lyder sjovt med ‘Strik I Fællesskab’ – selv om strikning er helt lukket land for mig 🙂
  Rigtig god påske, Ditte!

Der er lukket for kommentarer.