Hattehoved

På min workshop med Lene Holme Samsøe strikkede jeg en hue med bladmønster. Det er en helt tætsiddende ‘beanie’ og er der noget jeg ikke har hoved til, er det netop sådan en.
Heldigvis fik jeg en rest garn med hjem, så det kunne lade sig gøre at strikke en meget længere ribkant, så den kan foldes op til en god ‘gammeldags’ hue.

Når sådan en hue skal tørre er det rart med et hattehoved, men hvor pokker skal man snart have den lags opmagasineret (der er så rigeligt andet). Derfor har jeg hidtil brugt  Margretheskåle i passende størrelser, men med den lange ribkant havde jeg brug for ekstra højde. To glasvaser senere så det sådan ud…hattehoved1

hattehoved2Lidt vakkelvornt og lidt mindre end mit hoved, men efterladt et sikkert sted fungerede det fint og huen udvider sig helt sikkert når den kommer på

I samme skynding får jeg lige vist et par af mine lokale favoritbryg; vinterporteren Vådbinder og sommeralen Classens Lise med kamille. Lige nu er det vist stadig porteren der passer bedst til vejret 😉

Huen blev faktisk rigtig god – og som sagt er vejret stadig til den slags, så den kan også komme i brug.

Faktaboks for Bladhuen Hella
Design: Lene Holme Samsøe
Garn: Alfa fra Sandnes – 78 gram
Pinde: 8mm (6mm til ribkant)

Nu vi er ved glas, så har jeg udnyttet de ananas, som Årstiderne har beriget mig med.

ananasJeg er ikke så vild med ananas og får hurtigt nok, men her har jeg lavet en hel banal ananasmarmelade med frisk ingefær og lidt Citrus universal. Den blev slet ikke så dårlig.

Og se så lige hvad jeg faldt over – en nyanskaffelse på biblioteket. Det er den slags bøger jeg slet ikke kan lade stå; fyldt med lækkerier. Forfatterne er et par (for mig) ganske ukendte franskmænd. Jeg indrømmer, lige nu bliver der studeret mere end produceret… men det skal da nok komme.hjemmlavet

4 tanker om "Hattehoved"

 1. Ellen

  Bogen ser spændende ud, marmeladen ser rigtig lækker ud – og så er du et dejligt eksempel på, at nød lærer nøgen kvinde at … sætte vaser sammen 😀
  Jeg elsker sådanne forhåndenværende søm-løsninger 🙂

 2. Ditte Forfatter

  Ja ikke, man må ta’ hvad man har og så længe der er nok at vælge imellem, så kan man klare rigtig meget!

 3. Madame

  Ananasmarmelade med ingefær og Citrus universal lyder vanvittig lækkert! Den bog må jeg have fat i til Monsiur – han er blevet glad for at lave mad og er meget dygtig 🙂

 4. Ditte Forfatter

  Det er dog dejligt med en mand der er både glad for og god til madlavning!
  Jeg ved han er god til at bage, men måske har den ekstra fritid også fået gang i den ‘almindelige’ madlavning?

Der er lukket for kommentarer.