Kold morgen ved fjorden

Solen og den blå himmel lokkede mig på en fotomorgenvandring til fjorden, mens husherren fredsommeligt snuede videre under dynen.

Turen bliver jeg aldrig træt af og undervejs kom jeg forbi et af mine yndlingsmotiver. Jeg har utallige billeder taget fra samme sted på klinten, hvor de spredte fyrretræer og den vidtstrakte udsigt altid lokker kameraet op af lommen. Jeg holder meget af havet, men udsigten over vand til land er nu noget særligt; det giver dybde og perspektiv. Her ses Hornsherred til venstre og Halsnæs til højre med indsejlingen lige bag det venstre træudsigt.
Klik evt. billedet større…

Midt i det hele har kommunen (mal)placeret et sandwichskilt med oplysninger om det naturplejeprojekt der skulle være godt i gang (skønt sne og kulde har vist forsinket det). En stor del af bevoksningen, der efterhånden har lukket af for udsigten mange steder på klinten, skal væk. Det glæder jeg mig til.naturpleje

Nede på stranden kunne jeg gå tørskoet ude på sandbunden og der var, på grund af isen, fuldstændig stille. Lydene fra bilerne i byen bag mig, stålværket og fuglene på det åbne vand var der stadig, men mest af alt var der stille og øde – ikke et øje at se nogen steder. Jeg kunne have stået der meget længe og nydt det, hvis ikke kulden havde fået mig i gang igen.strand

På hjemvejen gav de satinblanke hjulspor i sneen mig ideen til en (eller faktisk flere) damaskdug(e), som jeg desværre aldrig får vævet – måske kunne jeg sælge ideen videre til Georg Jensen? 😉    Her ligger f.eks. noget der ligner en ryggradryggrad

Og sporene i sandet efter is og fugle kunne såmænd også udvikles til anderledes og utraditionelle damaskmønstre.

spor1spor2

11 tanker om "Kold morgen ved fjorden"

 1. Ellen

  Det er meget smukt. Jeg elsker alt med vand – siger fisken, som selv afskyr at opholde sig i vand 😉 Men være i nærheden … dejligt 🙂
  Vejret bliver vist lige så flot i dag.

 2. Ditte Forfatter

  Og vandmanden elsker også vandet – og at opholde sig i det 😉
  Ja, solens fravær kan vi ikke klage over denne weekend!

 3. Madame

  Sikke en dejlig tur du har gået, og det er spændende mønstre du har fundet! Jeg havde et sommerhus i Lille Kregme i en del år og holder meget af at gå ad Bakkestien.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, jeg ved du også kender området vældig godt. Her er mange smukke steder i Halsnæs kommune. Ha’ en god dag 🙂

 4. Pia

  Jeg elsker også vandet, selvom jeg er vægt 😉 Jeg tror ikke der findes et eneste menneske på jorden, der ikke drages af vandet. Det har noget at gøre med, at vi alle har ligget omsluttet af vand i 9 måneder, siger den astrologiinteresserede 😉
  Morgenture er altid dejlige. Smukke billeder. Rygraden er godt set.

 5. Pia

  Jeg elsker også at være VED vandet. Jeg tror ikke der findes et eneste mennesker på kloden, der ikke drages af vandet. Det har noget at gøre med, at vi alle i 9 måneder har været omsluttet af vand, så det forbinder vi med trykhed, siger den astrologiinteresserede vægt 😉
  Morgenture er altid skønne. Fine billeder, og rygraden er godt set.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, det har du nok ret i Pia. Men i disse år er interessen helt overvældende, huse med vandudsigt er snart ubetalelige for almindelige mennesker, sådan var det dog ikke for år tilbage.
   Måske er det fordi vandet giver lise og ro til tidens forvirrede og fortravlede sjæle.

Der er lukket for kommentarer.