Kontrolleret kaos

GGstart0

Jeg er gået i gang med anden del af Charlottes SIF.

Mit valg af mønster er (selvfølgelig) ikke det letteste; for jeg skal starte med at have 10 forskellige dunter garn i gang, og sådan fortsætter det nærmest resten af arbejdet… Af samme grund ‘snød’ jeg og startede med nogle pinde i ensfarvet brunt – jeg skal alligevel have strikket en bagside til puden.

GGstart2

Det ser godt nok lidt vildt ud, men det går nu fint alligevel.

Det er nok en fordel at jeg kan trække på min vævebaggrund og bruge samme teknikker som jeg i tidernes morgen har lært, hos gobelinvævningens ‘grand old lady’, Lise Warburg, i hende væveatelier ved Frederiksholm Kanal.

Jeg fandt endda min gamle gobelinvævede prøve’klud’ frem af gemmerne, bare for sjov…

vgobelin3

 

Her er sørme en fejl i starten af den tredje hachure – og jeg har ikke været helt heldig med at få trådene strammet jævnt, så stoffet har de der kedelige riller, det helst ikke må have.

vgobelin2
På bagsiden kan man tydeligt se den slags snoninger der også skal bruges ved gobelinstrik.

 

 

 

vgobelin1 Og så nydeligt ser det ud på forsiden.

 

 

– se bare, strikketøjet vokser lige så stille, så jeg er sikker på at jeg når i mål.GGstart3

Tilsidst skal I lige have lov at nyde synet af årets fantastiske påskekage, som vi fik som afslutning på en eminent frokost hos min bror. paaskekage

Smagen var citron og lakrids, de lakridsfyldte æg er fra Summerbird – opskriften finder I her hos Mette.
GOD PÅSKE 🙂

13 tanker om "Kontrolleret kaos"

  1. Madame

    Det var da en fantastisk kage! Og smagen af citron og lakrids og med lakridsfyldte æg fra Summerbird lyder fortryllende.
    Jeg er dybt imponeret over, at du kan holde styr på alt det garn, når du strikker. Håber du viser frem, når du er færdig!

    1. Ditte Forfatter

      Kagen var fantastisk. Bunde bagt med hvid chokolade, lagt sammen med citronfromage og så en ganske diskret lakridssmag, meget raffineret.
      Jeg skal nok vise frem. I slipper ikke 🙂

  2. Ellen

    Fantastisk kage at se på – men lakrids? Det må I gerne beholde for min skyld 😉
    Det er noget af et arbejde at sidde med alle de garndunter, men når bare resultatet bliver flot, er det jo det hele værd.
    Og så har jeg lige lært et nyt ord: hachure! Jeg er bare ikke helt sikker på, hvad det betyder 😉

  3. Ditte Forfatter

    Men lakridsen var meget diskret; selv min mor, som heller ikke holder af lakrids, syntes den var lækker 🙂
    Hehe, en hachure er sådan en kile der skyder sig ind i en anden farve. Bruges til at blande farverne i blødere overgange og til at lægge skygger. Næste gang du kigger på en gammel gobelin kan du finde masser af den slags. Og prale med din viden om emnet 🙂

  4. Mette

    Kære Ditte,
    Tusind tak for omtale og hvor har Mikael lavet en fin kage.
    Lakrids kan jo sagtens udelades, hvis man ikke er til det, men jeg vil nu helt bestemt give dig ret, det er yderst diskret og jeg har også serveret kagen for lakridsforskrækkede, som bestemt synes, den var herlig. Trods alt 🙂
    Hav en rigtig dejlig Påske.
    Kh, Mette

    1. Ditte Forfatter

      Jamen, hvordan kan jeg undlade at skrive om den, når den først er serveret for mig 🙂
      Rigtig god påske til dig også.
      Kh fra Ditte/Benedicte
      (jeg ved det, det er noget rod med to identiteter; også i blogland)

      1. Mette

        Aha – nu forstår jeg 🙂
        Jeg skal undlade at komme med nogle belærende ord, det kan andre gøre 🙂
        Rigtig dejlig 2. påskedag til dig!

  5. Rejen

    Uhm jeg elsker lakrids så kagen kunne jeg godt have nuppet et stykke af. God fornøjelse med strikketøjet.. 🙂

    1. Ditte Forfatter

      Ja, det var en himmerigsmundfuld – og fadet var skrabet da vi gik hjem.
      Tak, det skal nok blive ‘muntert’ 🙂

  6. Rejen

    Hej Ditte, tak for optællingen af fliser, jeg ville sende dig en mail med et billede af fliserne, bare for at du kunne se om det var de samme fliser som vi har i forvejen, men kan ikke finde den på din side. Vil du sende din mailadresse.. 🙂

    1. Ditte Forfatter

      Er gjort 🙂
      Jeg håber de passer, der er vist også noget med tykkelsen…
      Vores er 4.5-5 cm.

  7. Pia

    Mums hvor ser den lækker ud den lagkage, med eller uden lakridssmag 😉
    Jeg er langt bagud med bloglæsning, men de render jo heldigvis ingen steder de indlæg 😉

    1. Ditte Forfatter

      Alt for lækker! Vi var heldigvis ret mange om at dele den 🙂
      Jeg er næsten altid bagud med bloglæsningen, jeg synes indlæggene vælter ind hele tiden 😉

Der er lukket for kommentarer.