Har du fået nok…

af mine billeder fra fjorden?
Så bør du straks gå videre til en anden blog, for her er en samling jeg tog i går. Solen bagte, så frakken blev knappet op, selv om jeg tit stod stille for at tage billeder. Bl.a. af denne udsigt som altid gør mig rolig og let til mode. fjord1

Denne gang gik jeg turen ud mod stålværket langs banen. Der holder svanerne normalt til i vintermånederne, men der blev ingen svanebilleder, for de glimrede med deres fravær. De er vist forårsramt og ligger for øjeblikket i fast rutefart mellem fjorden og Arresø – ofte hen over vores hus. Jeg elsker at lytte til lyden af svanevinger når de flyver forbi. tog

Det er her, jeg henter mine havtorn. Lige nu ligner det mest forberedelserne til et Sankt Hans bål. havtorn

Foråret er ikke altid kønt, en hel vinters skrald dukker op de mærkeligste steder. Det undrer mig så meget skidt folk smider rundt omkring. Det er jo ikke fordi det er så svært at lægge det i en skraldespand i stedet. skrald

Bevæger man sig udenfor stien og ned på stranden ligger der masser af både sten- og jernslagger fra værket. Ikke så nemt at manøvrere rundt i, men ganske dekorativt. slagge1

slagge2 Der skal temmelig meget varme til at smelte sten på den måde. slagge3

Mosset giver, sammen med den blå himmel, lidt tiltrængt farve til den ellers trætte, gråbrune blanding af græs, buske og tang. mos

Og lyset – det er fantastisk… her er fjord2masser af lux til de vintertrætte hjerner.

Der var gang i fuglene, her er det måger og/eller terner (jeg ved ikke helt hvad det er for arter) der får sig et hvil, stående på vandet… vandmaager

12 tanker om "Har du fået nok…"

 1. Pia

  Jeg har ikke fået nok, jeg holder selv utroligt meget af naturen, selvom den er lidt brun derude endnu. Tørt er det også alle steder, så der brandfare hørte jeg i radioen. Det lyder lidt underligt, for der må da være masser af væde i al den sne vi har fået, skulle jeg mene.
  Skrald er noget værre svineri. Godt nok har vi ingen skraldespande i vores områder, men personligt tager vi altid vores eget med hjem. Vi smider det aldrig. Der er snart “Hold Danmakr rent” og det plerjer vi at deltage i og det er ikke småting der bliver samlet ind af en ret lille flok mennesker.

  1. Ditte Forfatter

   Brandfare er ikke det første man tænker på lige nu, men det kan sikkert snyde.
   Vi tager også alt med hjem til vores egen skraldespand; det er jo ikke spor besværligt. Jeg samler som regel også de ting der ligger og flyder på min vej – det er ikke noget stort besvær 🙂

 2. Ellen

  Netop disse blå farver, du har indfanget her, er så intense, at det gør helt ondt 🙂
  Jeg kan godt forstå, at du kan få ro i sjælen af at gå ture i dette landskab.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, det er en lise; jeg får desværre gået mindre end jeg gerne ville…

 3. Madame

  Sikke dejlige billeder du har taget – der går jeg også jævnligt tur og nyder udsigten ud over fjorden. Her til morgen kom en flok svaner flyvende over vores have i retning mod Arresø. Det er lige fantastisk at opleve hver gang 🙂

  1. Ditte Forfatter

   Ja, svanerne er utrolige, store og tunge – og meget smukke. God weekend.

  1. Ditte Forfatter

   Tak Inge, det er dejligt at få det svar jeg nærmest ‘tiggede’ om ;-D

 4. Mia Folkmann

  Jeg kan godt forstå, at du bliver rolig af at se på den smukke fjord; den udsigt ville også virke meget beroligende på mig. Og så elsker jeg ligesom du lyden af svanevinger… 🙂

 5. Rejen

  Jeg følger også gerne med en tur rundt om fjorden, og lyset er en gave til sjælen, man kan kun blive glad og i godt humør, når himlen er så smuk blå.. God lørdag aften til dig.. 😀

 6. Ditte

  Lyset betyder vist temmelig meget for os nordboere, der må savne det hele vinteren 😉 Og god søndag til dig.

Der er lukket for kommentarer.