Ro på

Denne uge har jeg dedikeret til hjemlige sysler og SOM jeg hygger mig. Jeg har bagt brød og kager, syltet og lavet store portioner suppe.ananaskage2Kagen herover er en simpel og hurtig sag; en såkaldt Rørsammenkage:
100 gr. smeltet, let afkølet smør, 2 dl. hvedemel, 2 dl. sukker, 2 æg, 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. vanillesukker røres sammen uden videre falbelader.
Dejen hældes i en smurt (evt. foret) springform. Øverst toppes med frisk eller halvt optøet frugt. Man kan lege med fyldet, alt efter hvad fryser eller spisekammer byder på. Bages ved 175 grader i 25-30 minutter. Jeg bagte en med ananas og krydret sukkerdrys, en med blommer og en med hindbær vendt med en rest blommesirup.
Kagen kan nemt fryses, så der altid er noget til uventede gæster. Den er ret sød og har godt af en klat letpisket flødeskum (eller til de der holder af det, creme fraiche).

Lige nu har jeg overskuddet af tomater i ovnen sammen med krydderurter fra haven, så vi får et lille lager af semitørrede lækkerier.

tomaterJeg har også gang i en alvorlig oprydning på min mac, der, trods pæn størrelse disk, var ved at løbe over. Så mappestrukturen har fået en overhaling og der er slettet billeder, dubletter og irrelevante filer, bl.a. en del der havde med jobbet at gøre.

Nu skal jeg snart i gang med den analoge oprydning – fra ende til anden – og der er nok at tage fat på. Jeg tror jeg starter i klædeskabet så det ubenyttede enten kan sælges eller gå til genbrug – og mon ikke det er på tide at pakke sandaler og sommertøj af vejen?

linnea_hawkinsI morgen venter et cocktailparty hos en ven og tidligere kollega, der fejrer sin 40 års dag; gad vide hvor længe jeg holder…

Lørdag aften skal vi en tur til Falkoner centret for at opleve datteren som Mrs. Hawkins (Jims mor) i Skatteøen; det bliver deres sidste forestilling i denne omgang.

Hun synger den vidunderlige sang ‘Fuld af nattens stjerner’, som Lis Sørensen gjorde så berømt.
Og skal jeg selv (moderligt stolt) sige det, så gør hun det fantastisk; rørende og gåsehudsfremkaldende smukt – så det kræver lommetørklæder!

Billedet er lånt fra Mastodonternes Facebookside

8 tanker om "Ro på"

 1. Ellen

  Jeg bliver da totalt lækkersulten! Gad vide, om man ikke lige skulle overveje at blive ‘uventet gæst’ i dit hjem 😉
  Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at din datter gør det bedre end Lis Sørensen.

  1. Ditte Forfatter

   Jojo, du er velkommen, men ring gerne i forvejen, så jeg er helt sikker på at være hjemme 😉
   Det synes jeg faktisk hun gør – men jeg er jo ikke upartisk!

  1. Ditte Forfatter

   Jeg er helt klar til at få jer som uventede gæster – det kunne være så hyggeligt!

 2. Madame

  Jeg tror, du nyder at have fået mere tid, og hvor lyder det lækkert med rør-sammen-kagen! Den skal bestemt prøves her, hvor det dog er husbond, der er mest i køkkenet.

  1. Ditte Forfatter

   Jeg stortrives med det for øjeblikket, selv om tiden flyver afsted (men det gør den som regel, når man har det godt). God fornøjelse med kagebageriet til husbonden og kagesmageriet til dig 🙂

 3. Kong Mor

  Lækkert!
  Den kage kender jeg i øvrigt en variant af! Jeg bruger en dåse blandet henkogt frugt som jeg drypper af og blander i dejen. Den våde frugt gør kagen endnu mere svampet!
  Det er også sådan noget jeg gerne ville gøre hvis jeg havde mere tid 🙂

  1. Ditte Forfatter

   Jamen jeg tror nærmest alt der ligner frugt og bær, kan bruges – måske lige undtaget melon 😉

Der er lukket for kommentarer.