Novembergrå med farver på – 7

To fantastiske dage med sol, det er så livsbekræftende.
Dagens farve er BLÅ; store, lækre, blåduggede slåen, lige til en omgang smukt farvet julesnaps, men jeg havde ikke noget at gemme dem i, så jeg må ud igen i morgen.br_fjord6

I går brugte vi solskinstimerne på Astrids barnedåb i Vellerup Kirke med efterfølgende sammenkomst hos niecen og hendes mand. Vellerup Kirke er en lillebitte granitstenskirke, der ligger i landsbyen af samme navn, i Horns Herred, vest for Skibby.

Pudsigt nok er det her min helt uundværlige julemusik stammer fra: Jul i Vellerup Kirke med Ulrik Cold og N. Zahles Pigekor, optaget engang i fortiden. Jeg har overspillet mit ældgamle kassettebånd til cd, så jeg er sikret den rette julestemning resten af min tid, for den er ikke til at opdrive mere. Hov, i min søgen efter et billede, fandt jeg faktisk LP’en til salg, men med forkert titel: Jul i Hellerup Kirke, fnis 😉
På omslagets bagside kan jeg se at LP’en er fra 1978.
Jul i vellerup kirke. Ulrik Cold. N. Zahles pigekor. f

Jul i Vellerup kirke tekstI dag har jeg bagt rugbrød og franskbrød og lavet alskens madforberedelser – bare fordi jeg fik en masse grøntsager fra Årstiderne. Men jeg fik da sneget mig ud af døren inden solen forsvandt helt og gik mig en lang, dejlig kold tur, ved den lavvandede fjord, til lyden af snakkende gæs og måger.

br_fjord1br_fjord2

Kommunens folk har været i gang med naturpleje og har ryddet dele af klinten, der har været tilvokset. Det er blevet rigtig godt – og de smukke fyrretræer står heldigvis stadig og knejser på toppen, nu endnu flottere uden krattet i bunden.

br_fjord3 br_fjord4 br_fjord7 br_fjord5

12 tanker om "Novembergrå med farver på – 7"

 1. Inge

  Tak for en smuk tur.. Jeg er begravet i kasser og kommer stort set ikke ud, så det er dejligt at se dine smukke billeder. 🙂

  1. Fiberfryd Forfatter

   Stakkels dig; jeg håber flytningen gik godt, trods alt. Det bliver rart når I finder jeres ben igen!

 2. Sidse

  Tror du ikke det det med Hellerup og Vellerup er en fejl? LP er vel den samme? Sjovt….. jeg er nysgerrig. Smukke natur oplevelser kan fanges mange steder og november og december er perfekte.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det er den samme, vedkommende har åbenbart taget V’et for et H 😉 og kirken på billedet er Vellerup Kirke. Musikken hører med til min jul!

 3. Pia

  Det er som sædvanlig nogle flotte billeder du har skudt. Jeg holder meget af den blå farve.
  En sidder jo og tripper efter at komme ud og samle slåen – et eller andet sted, men der står andet på programmet i weekenden.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Tak 🙂 Jeg har heller ikke nået at hente slåen endnu! Der kom lige noget andet i vejen…

 4. Linnea

  Åh, det ser smukt ud nede ved fjorden! Fint med lidt barbering ;o)

  Hvor har du set den LP henne? Og kan du huske prisen..?
  Jeg må ned i skuret og hente mit Vellerup-bånd frem fra gemmerne.
  For nu er de’cember!! <3

  1. Fiberfryd Forfatter

   Der er skønt ved fjorden, ja.
   Jeg har sendt en mail med link til butikken. Min Vellerupjul spiller allerede på iTunes og selv om du, af gode grunde, har været i julestemning længe, så skal den da frem af gemmerne… 😉

Der er lukket for kommentarer.