En glædelig jul

Jeg håber I alle har haft en glædelig og fredelig jul, for det har vi.

Det skete sørme igen – at virkeligheden overmandede bloggeriet. Tre uger er pist forsvundet. Har jeg haft travlt? Næh… Jeg har faktisk aldrig været så sent på den (og så sparsom) med juleforberedelserne, som i år. Men der er da bagt vaniljekranse og brunkager og lavet lidt konfekt.

Jeg nåede endnu et lokalt julemarked inden jul, nemlig det i Torup. Der er altid så hyggeligt og jeg kom hjem med to gode loppefund: ‘Stop spild af mad’ kogebogen (som ny, for en flad tier) og et stort, meget velholdt, teaksyskrin fra 50’erne. Jeg måtte slippe 200 kr., men kan se, at det selv samme skrin har været solgt på nettet for 500-750 kr. – så endelig har jeg gjort et fund! Her er god plads til strikkegrej eller broderiditto og jeg er virkelig glad for det.Loppefund

Trods de minimerede juleforberedelser, er der faldet adskillige hjemmelavede julegaver af til familien. Bløde, vamsede, armstrikkede halsedisser (som jeg lavede hele syv af) var hurtige at strikke; det tog længere tid at få dem monteret. Jeg slog op med ‘fremmed garn’, så jeg kunne sy dem usynligt sammen med maskesting. Desværre glemte jeg at tage billeder af dem (jeg må låne datterens en dag) – men de øvrige ting kan jeg da vise. Strikkede julegaverJeg har strikket et spindelvævstyndt halstørklæde i mohair med matchende halvvanter til min mor, en fiduskrave til niecens søn og en hue til husbonden. Desuden har jeg fået strikket et par fiduskraver til Vilfred (de to sidste), som han fik før jul. Genialt til små børn med flyverdragt. Opskriften er en tillempet udgave (strikket oppefra og ned) af Teshas hals. De sidder som smurt 😉

Mine egne julegaver viser vist med al tydelighed, hvad det er jeg brænder mest for: Mad og strik! Og se lige den labre chokolade fra Beier – den skal deles med husbonden, uhm. Af ham fik jeg en håndarbejdslampe, som vi skal se om  vi kan finde i morgen.Julegaver

Juleaften holdt vi hos husbondens bror og hans familie. Vi var kun otte, men havde en fantastisk hyggelig aften. Anden juledag holdt vi, som traditionen byder, julefrokost hos os, sammen med min familie. Her var vi 16, men da alle medbringer mad, er det er ikke så galt 😉 I morgen gælder det julehygge med barnebarnet og hans forældre, som har fejret julen sammen med morforældrene. Så kan vi få udvekslet de sidste gaver – og så er julen vist også godt brugt for i år.

Noget af det, jeg har brugt tid på, i stedet for at blogge, er InstagramJeg har afprøvet det tidligere og var ikke overbevist, men nu er jeg faldet pladask for konceptet, der er hurtigt, med focus på fotografier. Sådan ser den sidste del af min december ud, set med Instagramøjne.

instajul

12 tanker om "En glædelig jul"

 1. Ellen

  Herlige gaver!
  Den masterclass-bog ser yderst interessant ud – den må jeg lige lure lidt i ved lejlighed, ikk’? Så jeg kan finde ud af, om det er en, jeg også ønsker mig.
  Og gryden … er den beregnet til noget specielt? Jeg spørger fordi jeg ikke synes, at låget ser helt almindeligt ud.
  Ku’ være, man skulle kigge lidt på Instagram. Jeg synes bare, jeg har nok tidsrøvere i forvejen 😉 Bruger du pc eller iPad, når du leger med det?

  1. Ditte

   Jo, du må lure!
   Gryden er en meget lækker jerngryde, som kan gå i ovnen. Låget er meget tungt så man kan bruge den som stegeso og det har små dupper på undersiden, så vandet drypper jævnt ned over maden under tilberedningen.
   Instagram er sjovt, men det er rigtigt, der går også tid med det!

 2. Pia

  Jeg vil selv meget gerne have fat i sådan et gammelt syskrin. Min gode gamle værktøjskasse kan ikke mere, den bliver holdt sammen af tykke elastikker 😉 Jeg har også set priserne på nettet. Jeg fandt også et par syskrin til samme pris, men så var det enten i Jylland eller nord for Kbh. og så var fidusen ligesom gået af, når man vil se før man køber.
  Selvom tanken om Instragram jævnligt har strejfet mig, tør jeg næsten ikke kigge på, man kunne jo blive bidt af det også 🙂

  1. Ditte

   Jeg er rigtig glad for syskrinet; der må være en del af dem rundt omkring, så mon ikke du pludselig faldet over et?
   Man bliver bidt af det, Pia!

 3. rejen

  Skønne gaver du har givet, og selv har fået. Tænk er de så dyre de syskrin, jeg har et stående, (som jeg også bruger) som er fra min farmor, tror jeg har haft det i 30-35 år nu.
  ;-D

  1. Ditte

   Jeg tror prisen skyldes at det er teak og fra 50’erne. Det er efterspurgt af de yngre årgange lige nu. Jeg er vældig tilfreds med mine gaver, ja 🙂

 4. Susanne

  Min farmor havde sådan et skrin. Nu er det hos min søster 🙂 Jeg forstår godt, at du måtte have det.
  Det er vel kun godt, at julen vandt over bloggen. Her er det gået lige sådan.

 5. Lona

  Kære Benedicte,
  Glædelig jul og godt nytår! Dejlige ting du har fundet og skønne ting du får strikket – jeg glæder mig til at være sammen med dig i dette år {;o)
  Knus,
  Lona

 6. Merete

  Glædelig jul og godt nytår. Dejligt at tiden er gået med lutter skønne ting. Og sikke mange lækre gaver du har fået strikket. Du har også fået nogen lækre gaver selv.
  Glæder mig til vi ses

  1. Ditte

   Tak – og i lige måde, Merete. Tiden flyver for øjeblikket; måske fordi der ingen faste rutiner er, men masser jeg gerne vil nå 😉 Noget af det når jeg…

Der er lukket for kommentarer.