Julemarkeder i hobetal

Jamen, jeg kan ikke nå det – altså at besøge alle de julemarkeder…

Årets første var på Aktivitetscentret Paraplyen, hvor jeg havde lovet at komme på besøg, da jeg måske skal starte som frivillig IT-underviser. Så jeg slog to fluer med et smæk. Her sad bl.a. Lotte, som solgte ud af sine mangeartede, kreative frembringelser. Vi fik en vældig hyggelig snak!paraplyenJeg holder af julemarkeder der stikker lidt ud og i den nys overståede weekend var der adskillige, meget fristende, af slagsen: Esrum Klosters, Fåreavlernes og julemarkedet i Andelslandsbyen Nyvang – og så er der selvfølgelig det lokale på godset Grønnessegård.
I København har de fået indtil flere tyske julemarkeder, med tyske stadeholdere, som jeg også gerne ville opleve (har aldrig været til den ægte vare) og den kommende weekend er der det lokale marked i Torup, som altid er hyggeligt at besøge, da jeg kender en del af udstillerne. Det er kun en brøkdel; der er sikkert mange flere anderledes markeder, som jeg endnu ikke har opdaget.

Jeg besøgte Grønnessegård lørdag, fordi husbondens kor hvert år synger der og jeg bare følger med som det tynde øl. Igen i år var lirekassedamen på sin plads og ved Torup Sogns Jagtforening var der nærmest opløb, da et par af medlemmerne viste, hvordan man flår et af skovens flotte dyr.grønnesse1En blød gedehårsbørste til rengøring af fotoapparat/kikkert/computere, lidt lokalt øl, god chokolade og to glas paradisæblegele (som jeg ikke selv har fået lavet i år) kom med hjem.køb1Fåreavlernes Julemarked, i Remisen ved Trianglen, nåede vi søndag, da vi alligevel var et ærinde i Hovedstaden. Vi måtte desværre haste igennem, da husbonden havde endnu en koraftale. Jeg fik dog købt 100 gr. silkebløde, orangerøde spindefibre i merino, samt nogle lækre knapper i enebærtræ og, meget heldigt, et nøgle garn som jeg akut stod og manglede, for at gøre en julegave færdig. Det er den nu.køb2I dag er der så lagt brunkagedej på køl, til julebagningen, og jeg har bagt min mormors honningkage, som smager pragtfuldt med smør på. Den kan holde sig i månedsvis i køleskabet og er en dejlig vinterspise, når lækkersulten indfinder sig.
Billedet er usigeligt kedeligt, men sådan ser kagedej og honningkage altså ud i gråvejr!brunkageHuset dufter sødt og godt af varme krydderier og honning – og nu vil jeg finde en plads i sofaen med strikketøjet, mens ‘Frk. Bodil’ kaster sig over landet. Blæst og regn er allerede godt i gang – og denne gang er jeg beredt!

15 tanker om "Julemarkeder i hobetal"

 1. Ann

  Hold da op, hvor når du meget!
  Jeg har ikke engang nået mit yndlingsjulemarked på Nørrelund slot i år.

  Mon man skulle gå på efterløn ……. ?

 2. Ellen

  Det er så sandelig julemarkedstid, og det er så hyggeligt – og du er kommet hjem med mange gode sager, synes jeg.
  Kagedej er bare ikke fotogent – det er der ikke rigtig noget at gøre ved …
  Den der honningkage? Holde sig i MÅnedsvis?? Det lyder som et bagværk lige efter mit hjerte. Ku’ man få en opskrift, eller er det en familiehemmelighed?

  1. Fiberfryd Forfatter

   Den opskrift er ikke spor hemmelig. Har man en god opskrift, så gælder det da bare om at dele, så flere kan få glæde af den 😉 Honningkagen kan for øvrigt også fryses uden problemer.
   Jeg skal nok lægge opskriften ud, men det bliver på Fodertruget.dk, hvor jeg alligevel havde tænkt at den skulle indlemmes.

 3. rejen

  Du har da nået at besøge et par steder, og nej kagedej ser ikke spændende ud, ærgeligt at der ikke er duft på bloggen. ;-D

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, men er det ikke ærgerligt at de allesammen ligger på samme tid? Jeg ville så gerne se mange flere 😉
   – og jeg glemte jo Fuglebjerggård, som jeg også mangler at besøge, altså…

 4. Inge

  Du har da nået nogle stykker, jeg har ikke været på et eneste endnu, men har planer om at besøge vores lokale havnemarked denne weekend. 🙂

  1. Fiberfryd Forfatter

   Nu har du jo også haft rigeligt andet at se til, Inge! Men jeg håber da at du når et enkelt eller to inden jul 😉 Jeg så ellers at Musicon havde julemarked…

 5. Inge

  Hmmmm.. jeg forstår simpelthen ikke at mine kommentarer her hos dig ikke dukker op..
  Prøver lige igen.
  Du har da nået en del julemarkeder, jeg har ikke set et eneste endnu, men har planer om at besøge vores lokale havne-jule-marked i denne weekend, hvis ikke det er blæst helt væk dernede.. 🙂

 6. Pia

  De lyder også interessante, de julemarkeder. Vi var til årets første og noget anderledes julemarked i Knuthenborg i sidste weekend og i denne weekend er der et på endnu en herregård, Engestofte og et på Nyk. F. Teater. Begge lyder tiltalende, men der er også aftaler der skal passes. Vi må se hvad vi kan nå.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, jeg læste om jeres besøg i Knuthenborg 🙂
   I det hele taget er der nok at se til i december!

  1. Fiberfryd Forfatter

   Stormen (Bodil) var nådig mod os denne gang. Vi ligger ret højt over vandet her i Kregme (vi har jo en klint her, selv om den har taget noget skade). Men midtbyen var ramt, bl.a. gymnasiet og biblioteket.

 7. Donald

  Gad vide hvor meget honning der er i supermarkedets honningkager!
  (Jeg tror mit forrige indlæg forsvandt – men essensen er: smukke billeder og lækker farve på garnet. – og noget om hvor meget stormen har betydet? Hilsener!)

Der er lukket for kommentarer.