… og godt nytår!

Vi havde en rigtig dejligt nytårsaften med gode venner og familie og ALT for meget at drikke – helt ulig mig – som resulterede i en meget stille og ikke synderlig behagelig nytårsdag. nytaar1Min bloggemojo er åbenbart stadig på standby – eller måske er det ordene – eller ideerne; resultatet er i al fald, at det ikke bliver til meget. Jeg får dog læst hos jer (og måske nødtørftigt kommenteret). Ærlig talt sker her ikke en s…

Jeg havde besluttet, at jeg fra 1. oktober og indtil nytår, skulle slappe helt af og ikke kaste mig ud i projekter og planer for fremtiden. Det er kun den månedlig Bindestue, som jeg startede i efteråret i vores lokale vævehus, Raskmagerhuset, der har krævet lidt af mig. OLYMPUS DIGITAL CAMERASelv om ideen med at geare ned var rigtig god, så har jeg på det sidste næsten følt mig handlingslammet og apatisk. Jeg kan mærke, at mit behov for at lukke mig inde, kan gå hen og blive et problem – der er ikke så meget ‘ork’ i mig. Efter nytår er jeg startet på pilates og svømning igen og jeg håber det kan sætte lidt fut i mig, så jeg kan finde ud af, hvad jeg skal bruge al den gode tid til.

Nytåret ER sådan set allerede startet med et par møder på det lokale aktivitetscenter for ældre (fra 60 år og op). Her har jeg meldt mig som frivillig og skal fra februar stå for en ugentlig IT-cafe, hvor der er åbent hus for vejledning i livet som digital borger.

Jeg skal kunne guide dem i, hvordan de får oprettet NemID og digital postkasse, samt hvordan de bruger borger.dk, sundhed.dk og skat.dk. Rigtig mange ældre er, med god grund, bekymrede for, hvordan de skal klare kravene til den fremtidige kontakt med det offentlige. Jeg håber jeg kan hjælpe de fleste; eller om alt går galt, hjælpe dem med at få fritagelse. Formentlig kommer der også nogle der har andre IT-problemer, men mon ikke jeg kan hjælpe der også?

Jeg har desuden fået en aftale med biblioteket, hvor jeg skal holde et par workshops for de meget flittige strikkere, der holder til på Hundested bibliotek. Først en workshop i armstrik, hvor de skal strikke en blød og varm halsedisse som den i kan se herunder. Det er min datter, der har ‘selfie’et’ sig (ret nydeligt, synes jeg) med halsedissen, som hun fik af mig i julegave.bigcowlI starten af februar bliver der en workshop om estisk rib, hvor vi kaster os ud i et par muffedisser. Jeg har prøvestrikket og fabrikeret en nem opskrift til pind 4, som Merete har været så sød at teststrikke; den blev heldigvis godkendt.

ranne2Nu er jeg i gang med en lidt anden model i et tyndere garn, så de, der hellere vil bruge pind 3, også kan være med.

7 tanker om "… og godt nytår!"

 1. Ellen

  Armstrik? Det ser godt nok også ud, som om du har brugt størrelse 75 i pinde 😀
  Jeg har aldrig hørt om det før, men hvad du ikke ved om strik, er ikke værd at vide.
  Hvor er det ærgerligt, at jeg har så langt til Hundested!
  Og hvor er din datter altså bare smuk! Sikke et vidunderligt ansigt. Hende ville jeg være rævestolt af – men det er du vist heldigvis også 🙂

  1. Ditte

   Armstrik kan du såmænd hurtigt lære; man bruger bare armene som strikkepinde, så det går lynhurtigt at kreere sådan en halsting. Vi kan da hurtigt arranger en privat workshop…
   Tak, Ellen, jeg synes også hun er faldet ret heldigt ud 😉

   1. Pia friis

    Hvad bruger man af garn til armstrik skriv til mig på 22925052 på forhånd tak
    Mvh Pia Friis

    1. Fiberfryd Forfatter

     Hej Pia. Jeg har sendt dig et svar – men hvis andre vil vide det, har jeg brugt tre tråde Eskimo fra Drops 😉

 2. Inge

  Rigtig godt nytår Ditte. Måske er det et forsinket ungdomsløvsind der har overfaldet dig en smule.. 🙂
  Lækker halsedisse din smukke datter har fået.

Der er lukket for kommentarer.