Forårsferiefornøjelser

Lørdag kom vi hjem fra hovedlandet, jeg med en smule garn (og mange ideer) under armen. Mit rov var to cones Alpaca Sky, fire dejlige farver Højlandsuld og fire nøgler Pacalina fra Garnudsalg, samt 6 nøgler lækker tynd merino fra Saltum (Garngaragen).garn

Søndag var det afsted igen, mod Odsherred, hvor vi skulle låne ‘Paradiset på Næsset’ en uges tid. Det vil sige, jeg skulle mest låne, for husbonden måtte også passe job og lidt forskelligt på hjemmefronten, så det resulterede i masser af alenetid, med naturen lige udenfor døren. Ahhh.svanerSvanerne i søen ved husetsydstrandDer var gang i bølgerne på sydstranden – ‘Badestranden’engenEngen – med blomstrende tjørn og engelskgræsnordstrandLæ på den stenede nordstrand. Rapsens blomster synger på sidste vers.

For ikke at falde i, havde jeg taget lutter ‘gamle’ strikkeprojekter med. Jeg fik da også afsluttet min ‘meget pink-orange-gule’, fluffy sommerbluse. Den skulle egentlig være endt som en cardigan, men jeg er stadig i tvivl. Skal jeg skal klippe den op – eller beholde den som den er…aftenrøde

Jeg havde også en noget ældre sag med, som jeg egentlig havde opgivet. En rustik sommertop i Kraka-mønster. Strikket i et loppemarkedshørgarn kombineret med en spunsilk fra mine vævedage i 70’erne, så her er virkelig tale om udmugning i lageret! Nu har jeg delt til ærmegab, så den skal nok blive færdig også. Jeg må lave en rigtig pæn sammenstrikning på skuldrene, for jeg er virkelig i tvivl om, hvilken side der er finest at vende udad?krakalike

Torsdag kom husbonden, sammen med Vilfred, som vi skulle passe et par dage. Det er dejligt, at have god tid alene med barnebarnet. Vi fik gået ture og soppet i det kolde vand i blæst og køligt gråt vejr. Vi legede, slog græs og reparerede græsslåmaskinen. Vi grillede og holdt picnic på stenene i den anden ende af grunden i den skønneste aftensol. Og vi startede morgenen med at bage lækre boller.kopffussleinEn fin Kopffüssel med arme, som Vilfred har tegnet – en hilsen til forældrene 😉vilfredLige til at kramme…

Lørdag, hvor vejret var helt fantastisk, kom forældrene så til frokost og vi fik en dejlig strandtur, hvor Vilfred, splitter Hansjørgen, plaskede rundt i vandkanten; brrrrr. De overnattede til søndag, hvor vi alle vendte næsen hjemad igen.

Men jeg er sørme ikke færdig med at holde ferie, for på torsdag drager jeg til Sverige med mine dejlige ‘strikketøser’. Vi skal strikke, drikke, spise, fnise og snakke i fire dage  i en dejlig rummelig hytte ved Markaryd (og måske se lidt af omegnen). Ren luksus og jeg glæder mig! Måske kan jeg tillade mig at starte på et nyt strikketøj?
Problemet er såmænd bare at vælge…

10 tanker om "Forårsferiefornøjelser"

 1. Ellen

  Åh så herlige dage du har haft, Ditte – og så venter en tur til Sverige oven i købet! Området omkring Markaryd er dejligt, så I må både ud og gå og køre.
  Det må være i orden at starte et nyt projekt op, når du har været så flittig med lagerudrydningen, vil jeg mene 🙂

  1. Fiberfryd Forfatter

   Tak, Ellen. Nu har jeg den tilladelse jeg havde brug for 😉
   Jeg kender det område rimeligt godt, da mine forældre i mange år havde hus i Knäred og for et par år siden lejede vi også hus med hele familien tæt på Markaryd. Jeg tror måske også vi lister en tur til Kullen for at besøge Flickorna Lundgren på Skäret… og så er der jo Klippan!

 2. Lona

  Skønne billeder, sikke nogle dejlige dage du har haft! Han er bare så sød ham Vilfred {;o) og ja, der må gerne startes nyt op i Sverige – har selv et par projekter i tankerne, vi ses!
  Knus

  1. Fiberfryd Forfatter

   Tak, Lona – der er bare lidt rigeligt på ønskelisten…
   Ja, livet er vældigt dejligt for tiden og Vilfred er en skat 😉

 3. Ellen

  Ja, Kullen, og bestemt også Hovs Haller på halvøen nord for, som vi opdagede sidste år – det er meget cornwallsk at se på … meget, meget smukt, men det kender du sikkert.
  Og jeg glemte da helt: Ja, Vilfred er lige til at kramme – dejlig unge 🙂

  1. Fiberfryd Forfatter

   Hovs Haller har jeg nemlig ikke besøgt, så det er også en god mulighed, tak.
   Han er dejlig, men desværre ikke altid i krammehumør mere 😉

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, ikke? Jeg er heldig. Tak, Susanne, jeg er sikker på det bliver en skøn tur 🙂

 4. Pia

  Skønt at få kombineret så mange gode ting, og en vendbar sweathers giver plads til en ekstra i skabet, så strik du bare af det nye garn 😉
  Mon ikke du har haft en fantastisk tur til Sverige, det lyder i hvert fald tiltalende.

Der er lukket for kommentarer.