Åndehullet

Vi har tilbragt endnu en weekend i Det Lånte Paradis. Hver eneste gang vi er der, bliver jeg glad og  taknemmelig for, at vi har denne mulighed. Forleden læste jeg hos Mænd af betydning et citat af Gowings søster :  ‘Man skal ikke eje, man skal kende nogen der ejer’.
Det gør vi!græs

Roen, dyrelivet, den høje, høje himmel, søen, kikket over Sejrøbugten til Sjællands Odde, stenstranden mod nord, sandstranden (en vidunderlig badestrand) mod syd – og ikke mindst Næsset – alt er lige udenfor og kan nydes i gåafstand, meget af det endda fra hus og terrasse.dyreliv

Vejret var meget blæsende – og lørdagen dramatisk med blåsorte skyer mod nord, mens solen skinnede mod syd og vi lå lige på kanten af fronten. Her rapsmarken i sol mod regnskyerne.drama

Midsommernat var skyerne få og små i horisonten.
Billedet her er taget fra terrassen kl. ca. 01, hvor det aldrig blev helt mørkt.midsommernat

Søndag, stadig blæst, men blå, blå himmel fra morgen til aften og da det altid lader sig gøre at finde en krog med tilpas læ, så kunne strikketøjet motioneres under åben himmel. Husbonden slog græsset og samlede op på nogle af de VM fodboldkampe han ikke havde nået at se. I sandhed en fredelig weekend!

Jeg besøgte Butikken ved Højen ved Asnæs. Lone, der et meget sødt menneske, holder butikken åben for strikkehygge hver søndag fra 12-16, så det måtte jeg lige prøve. Timerne gik hurtigt og der smuttede også lidt af Rasmillas Yndlingsgarn med hjem. Det er nemlig perfekt til babystrik… jo, rigtigt gættet, vi har barnebarn nummer to på vej 🙂 Gæt selv kønnet.yndlingsgarn

I dag fik vi hurtigt kaffebesøg af Ellen og John. De hentede deres gode brændeflækker, som har hjulpet os af med de stormvæltede træer. Nu ligger træet som fine stykker brænde og tørrer, så de er klar til næste vinters forbrug. Tusind tak for lån!

Faktisk nåede vi knap nok hjem fra Odsherred, til vores aftale. Selv om vi forlod sommerhuset lidt for sent (af en eller anden grund kommer der altid noget i vejen for os – dårlig planlægning), så måtte vi lige en omvej, forbi Brogård og Søren Wiuff, for at hente 2 kilo af årets sidste asparges. Uhmm, siger jeg bare; store og fede – og lige til at spise…asparges

8 tanker om "Åndehullet"

 1. Pia

  At kende nogen der ejer og vil låne ud er slet ikke dårligt. Det sparer både plads, penge og kræfter. Det lånte paradis kan jeg forestille mig var rigtigt godt ovenpå den sidste jeg lige har læst om. To meget forskellige weekender, mem dejlige begge to, på hver deres måde.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Du har helt ret; vi trængte til lidt fred.
   Havde jeg dit energiniveau, havde jeg nok fartet rundt og samlet hybenrosenblade til gele eller lignende, men det er ikke alle forundt 😉

 2. Susanne

  Det er dejligt, at have mulighed for at låne. Især når det er så fint et sted. Og tillykke med den lille kommende. Jeg glæder mig til den dag, hvor jeg må lave små lækre ting til en lille ny. Det er ikke lige om hjørnet, for de er jo slet ikke så gamle, og slet ikke klar.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det er det, Susanne.
   Nej, du kan godt vente lidt med at få børnebørn; de skal jo godt i gang med livet først. Mine er ikke blandt de hurtigste; sønnen var næsten 30 og datteren på 28 er ikke gået i gang endnu. Men hyggeligt er det altså, at få lov at strikke småbitte sager til sine egne børnebørn.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, det er sådan en gave. Tak, vi glæder os meget og babystrik er så hyggeligt – og hurtigt overstået 😉

 3. Merete

  Skønt at kunne låne og jeg glæder mig også til at skulle holde sommerferie i området til september. Vi skal endnu holde ferie der ovre til nytår også. Spændende med barnebarn nr. 2.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det er det bestemt! Jeg bliver aldrig træt af Odsherreds landskaber. Vi glæder os til en lille ny i familien

Der er lukket for kommentarer.