Det ser sort ud…

Ikke humøret, men strikketøjet, altså.

Jeg har altid undgået at strikke i sorte og mørke farver, da det er bøvlet at sidde med, hvis der ikke er masser af lys. En af mine gode strikkeveninder var så venlig at minde mig om, at det måske var kombinationen af sort og gamle øjne – og tak for det, Bente 😉 – men hun har jo nok ret. Ikke desto mindre sidder jeg nu med hele tre af slagsen og er taknemmelig for solskin og lyse nætter.

Først en rigtig fin sommertop af Sanne Bjerregaard: ‘Beate‘. Det er vist et helt nyt design; der er i al fald ikke mange projekter i gang på Ravelry. Den strikker jeg i det anbefalede garn, Rasmillas Luksusgarn, i koksgråt.beate

Og så er jeg med i Maria Magnussons ‘Surry Hills‘ KAL, som også kan følges på både Instagram og Facebook. En cardigan i ren lace med et ret enkelt blomstermønster. Jeg strikker i to tråde italiensk hør/bomuld fra Garnudsalg i antracit.  Her er det min strikkeprøve – øverste del blev den jeg valgte. Den nederste er en tynd Blackhill Højlandsuld med en hør/bomuld.surryhills

Mit tredje projekt, en hjemmegjort, hurtigstribet cardigan i tynd bomuld/uld (fra Garnudsalg), har heldigvis striber i lyse farver – det hjælper noget. Striberne er rester af Rasmillas Yndlingsgarn og Coast – og så vidt jeg kan vurdere, er de tre garner helt ens. Det er mit tv/netflix-strikketøj.striber

Alle projekterne strikkes af lagergarn – jeg pudser lige min glorie 😉

2 tanker om "Det ser sort ud…"

 1. Ellen

  Jeg har også svært ved at se de mørke farver ordentligt, men heldigvis kan jeg slet ikke bære sort – jeg ligner et lig …
  Men det er jo flot, og det er dine arbejder også. Som du siger, kan det da trods vores fremskredne alder stadig lade sig gøre at sortstrikke i sollys 🙂
  Din glorie fortjener pudsning … jeg tænkte bare på … hvor længe skal garn have ligget for at kunne gå over fra at blive ‘indkøb’ til ‘lagergarn’?
  Det spurgte John mig engang om – jeg måtte blive ham svar skyldig 😉

 2. Fiberfryd Forfatter

  Jeg ved sådan set ikke, hvad jeg ligner – men jeg har faktisk en del sort og kan godt lide at gå med det.
  Og som svar på Johns spørgsmål: Jeg vil til enhver tid hævde, at garn, der ikke er indkøbt direkte til projektet, er lagergarn! 😉 Nu er jeg så heldig, at alle disse garner har ligget over et år (på nær Coast, som er nogle af de små nøgler vi fik forærende til Strikkefestivalen) og så er de vel ‘ægte’ lagervarer?
  Forøvrigt har jeg lige fået et tip om lysende strikkepinde!!! http://midnightknitter.com/blog/index.php/2006/07/eek-they-are-here/

Der er lukket for kommentarer.