Min form for motion

tourdefleecehvidJeg både løber (kurve i løbbinding) og dyrker ‘spinning’ (på min rok) …og nu deltager jeg oven i købet i Tour’en! Som førstegangsdeltager er jeg i år iført den hvide trøje og kører for ‘Team Rookie’.

På Ravelry er der over 7.000 medlemmer af gruppen ‘Tour de Fleece’. Denne spindeevent ‘kører’ hvert år parallelt med ‘Tour de France’. Inklusive hviledage, bjergetaper og alt det andet.

Man konkurrerer først og fremmest med sig selv, men der er også forskellige wildcardgrupper, hvor der konkurrencespindes til den store guldmedalje. Jeg opdagede tilfældigt gruppen på Instagram og fik lige præcis kastet mig ind i feltet, på den første dag.
Og sikken et held, for det har holdt mig til ilden og jeg er allerede blevet meget bedre. Det er en fornøjelse at sidde på terrassen med rokken og nyde en stille brise i varmen.spinding
Indtil videre har jeg spundet på den fine grå-lilla corriedaleuld fra Uldtrolden, men jeg er snart færdig med de godt 300 gram. Jeg er nu nede på en løbelængde på omkring 240 m pr. 100 gram. Helt ok, når jeg selv skal sige det, med lidt held bliver der nok til en lille lun cardigan… lavlady1a

Straks man (læs: jeg) tager fat i en ny interesse, opstår der uopsættelige behov. Jeg købte først to uldhjul/tops i skønne farver fra Uldtrolden.uldtrolden

Dernæst accepterede jeg juli-udfordringen (emnespinding over temaet ‘Ved lejrbålet’) fra Danske Spindere på Ravelry – og måtte anskaffe lidt passende ‘bålfarvet’ uld fra Susses Spindehjørne, samt lidt sort og blå merinould, som en filtende ekskollega var så sød at donere.lejrbål

Da jeg skal ud at farte i Tour-perioden, hvor der jo skal spindes hver eneste dag, var det også nødvendigt med noget småt, transportabelt spindeudstyr: En håndten.
Jeg har godt nok en gammel hjemmelavet model (i spånplade og rundstok), men den er tung og klodset – og jeg havde, i Saltum, forelsket mig i Pia Aaes’ smukke tene, som hendes far producerer. Ergo; en 35 grams ten blev bestilt og er modtaget (sammen med 30 gr. Polwarth øvefibre, tak) så nu er jeg flyvende – ok, ikke helt, for det er svært! aaes

Den sidste ‘nødvendighed’ kunne jeg heldigvis selv sy, af stof og foer jeg havde herhjemme:
Et spindeklæde. spindeklæde

Karen havde vist sit på Instagram (ja, jeg ER glad for Instagram) og jeg eftergjorde det, med både mørkt og lyst stof på samme side og lommer til ting og sager. Jeg var bare lidt for hurtig, for den sorte og hvide trekant burde have været spejlvendt, da jeg holder fibrene over højre ben; men nu ved jeg det til næste gang.
Og se lige knapperne: Mærkevareknapper fra Tommy Hilfiger – eller rettere, fra Netto, som engang solgte blandede rester af plastknapper fra kinesiske fabrikker for en slik ;-D
hilfiger

 

7 tanker om "Min form for motion"

 1. Ellen

  Ihhh, hvor er du misundelsesværdigt dygtig på den rok! Det ser fuldkommen ensartet ud – respekt, Ditte 🙂
  Kan du ikke tage noget med til Sverige? Jeg vil vældig gerne se det i virkeligheden.

  1. Ditte

   Tak, Ellen, men det springende punkt er ‘ser ud’ – det er ikke helt så ensartet… Og at spinde 300 gr. med nogenlunde ens løbelængde og snoningsgrad er altså svært! Jeg tror jeg må skifte på hver pind, mellem de første og de sidste bundter, når jeg skal strikke af det.
   Men jeg medbringer det gerne, så du kan se det ‘live’. Og så kommer håndtenen selvfølgelig med.

 2. Lona

  Hold da op du er flittig – det ser bare så lækkert ud, både det spundne og det der venter {;o)

  1. Ditte

   Tak, Lona. Lige nu har jeg taget mod Danske Spinderes juliudfordring og slås med at lave ‘nattefarvet’ uld af sort + fire blå farver merino. Lidt drilsk, når man igen skal svinge de gamle håndkarter, men sjovt 😀

 3. Merete

  Sikke en fart du har over feltet. Du har godt nok fået fat i det der spinderi. Jeg synes også det ser flot d og hjulet med de gule og grønne farver er også fede.
  Kender du Uldne farmor på Ravelry?

  1. Ditte

   Jeg får heller ikke rigtig tid til at strikke :-/ Men det kommer nok igen, når Tour’en er overstået 😉
   Ja, jeg kender godt Britta og har set en del af hendes podcasts. Hun er dygtig og spinder rigtig meget 🙂

 4. Pingback: Tour med succes – og et problem | F I B E R F R Y D

Der er lukket for kommentarer.