På bunden

Vi skraber bunden denne weekend og i dag var det bunden af Roskilde Fjord, for husbonden og hans bror havde sat hinanden stævne til brødredag – og de to svigerinder fulgte pænt med.

Vi mødtes til brunch på Restaurant Snekken med fin udsigt til dele af Vikingeskibsmuseet og en fotogen flok småbåde på vandet.boserup_1

Derefter fortsatte vi gennem det smukke område omkring Skt. Hans, til Boserup Skov, for at få lidt motion og nyde efterårsluften. Vejret var mildt og godt, omend temmeligt diset, men solen tittede da forsigtigt frem ind imellem. Jeg var overrasket over så mange biler der holdt på de forskellige parkeringspladser, men der bor selvfølgelig mange mennesker tæt på skoven.

Vi gik et kort smut indenom Galleri Boserup, der sammen med en række mindre skoler, holder til i det tidligere Boserup Sanatorium. Her så vi en maleriudstilling og en lang række Zimbabwiske skulpturer af noget vekslende kvalitet. boserup_3

Gennem en duftende efterårsskov gik vi ud til den nederste, indsnørede del af Roskilde Fjord (Kattinge Vig) og videre langs strand og klinter til vi næsten nåede Kattinge Værk. Et meget spændende område. boserup_2

Vi havde regnet med at gøre holdt ved en af de bål- eller lejrpladser der findes, men flere børnefamilier havde fået samme ide, så vi fandt et ganske uforstyrret sted i fjordkanten, med mulighed for at sidde ned. boserup_5

boserup_4Vi fandt kaffen frem og der blev stegt pandekager på gasblus (under koncentreret overvågning af Ringo), mens vi småsnakkende nød synet af masser af svaner, nogle få kajakroere – og den tyste natur i smukke douche farver. boserup_6a
Og så spiste vi pandekager…
Hvorfor kokken ser så utilfreds ud, forstår jeg ikke – de smagte ganske udmærket 😉boserup_7

8 tanker om "På bunden"

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det var nemlig luksus! Godt at min svoger havde det ældgamle gasblus stående…
   De lunede dejligt, så vi holdt faktisk ud indtil lyset begyndte at falde og kulden sneg sig ind på os.

 1. Ellen

  Naturen er såmænd slet ikke så tosset, selv om den er i douche farver – det er i hvert fald nogle smukke og idylliske billeder, du har taget.
  Han syntes måske, at pandekagningsstegningen gik for langsomt på det lille blus? 😉

  1. Fiberfryd Forfatter

   Tak – og ja, du har selvfølgelig ret – det tog faktisk det meste af eftermiddagen at få dem stegt 😉

 2. Pia

  En skøn weekendtur og så med nybagte pandekager på stedet. Uhm…Vi selv var også ude at gå, men på et sted, hvor vi ikke mødte andre end nogle køer, der også ville spise i det fri og der var ingen bænke, så vi spiste stående og gående.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Friluftspandekager kan absolut anbefales, men det kan nok ikke gøres stående 😉 Bænken lavede vi selv, af forhåndenværende materialer, men ryddede pænt op bagefter…

Der er lukket for kommentarer.