Øl & Brød

Her er Ellen vist allerede sat af, men i går var vi inviteret til at fejre min brors 60 års fødselsdag på ovenstående restaurant – og det var en oplevelse. Både min bror og hans mand er vældig interesserede i mad og begges familier lider af samme uhelbredelige ‘skavank’. Når vi er samlet snakkes der mad, mad og atter mad. Og så lidt om mad.øb

Øl & brød ligger i Viktoriagade i København og samarbejder med bryggeriet Mikkeller, der har sin bar liggende et stenkast derfra. Vinkort og sodavand skal man kigge langt efter. De har til gengæld et stort udvalg af spændende øl og snapse (samt fin most og juice) – prisen tog nok Black Fist, en opgraderet Imperial Stout, der holder pæne 26,1% og smager forrygende.

Men maden er lige så vidunderlig. Den ene indehaver, Patrick Bach Andersen, som kommer her fra egnen, har hele to gange vundet DM for kokkeelever. Han har stået i lære på Søllerød Kro og afslutter nu sin læretid på egen restaurant. Ambitiøs ung mand!

Menuen blev indledt med fire meget lækre snacks – østers med fermenteret jalapenosauce, en lille sprød dejskal med hytteostcreme og syltede/fermenterede, jeg husker det ikke helt, rødder, sort hummer med vintagegulerod (tørret, med intens smag) og vietnamesisk inspirerede forårsruller i lækker knasende nødde’frakke’. ØB_1

Derefter gik vi i gang med de seks serveringer med tilhørende ølmenu og en enkelt norsk snaps. Plus et lille udvalg af oste fra Arla Unika, serveret med en gel på havtorn, til de der følte for det, inden desserterne. Det gjorde jeg 😉 Fra venstre er det: Kry, Porse, Krondild, en navnløs, mild og meget vel(smør)smagende sag og sidst en Høgelundgård, så vidt jeg erindrer. Osten blev suppleret med en æble/safransnaps fra Schumacher.
Mange af grøntsagerne, der kommer fra Kiselgården i vestsjælland, er høstet i miniformat, hvilket giver en utrolig smag og konsistens. øb0

En anderledes og spændende madaften blev sluttet af med god kaffe, hvortil vi fik den lækreste, lille tyndbundede citrontærte med letbagt marengs ‘on the side’ – en himmerigsmundfuld.øb14

Jeg er, tydeligt, ikke en dreven madfotograf – oven i købet nåede både den første dessert, samt citrontærten at blive let maltrakteret inden fotografen vågnede op til dåd.

Er du glad for godtøl og god mad, og har lyst til at blive udfordret en smule på smagsløgene, er Øl & Brød absolut værd at besøge. Deres frokostkort skulle også være i særklasse…

10 tanker om "Øl & Brød"

    1. Fiberfryd Forfatter

      Den stærke øl drikke også kun i små glas, ellers går det helt galt. Den tatoverede enke ser spændende ud, så det må vi vist prøve en dag, tak 🙂

  1. Pia

    Maden ser bestemt tiltalenðe ud, men øl og sodavand er ikke min stærke side. Jeg kan dog overtales til at smage på det, og kan godt drikke en Stout, men snaps holder jeg mig langt fra. Most er meget mere mig.
    Gode spisesteder, er det eneste jeg af og til kan savne her i området. Det er ikke det vi har mest af.

    1. Fiberfryd Forfatter

      Nej, det er desværre lidt svært at finde gode spisesteder (og gode forretninger med specialiteter) i rigets mindre befolkede hjørner, så der må en Københavnertur til ind imellem.

    1. Fiberfryd Forfatter

      Kan man klare sig med most og vand, så går det jo også 😉
      Sjovt nok er min lyst til øl først opstået i takt med at med at mikrobryggerierne, med de mange spændende øltyper vandt frem. Jeg er nemlig ikke spor vild med almindelig pilsner, men kan rigtig godt lide mere fyldige, og gerne mørke, øl.

    1. Fiberfryd Forfatter

      Jamen så er det da et oplagt sted til en god frokost, næste gang du er i Hovedstaden 🙂

  2. Ellen

    Du har ganske ret i, at jeg er stået af, men det gælder så sandelig ikke for maden – holddaOP, hvor ser det fuldstændig fantastisk ud! Det hele! Lige med undtagelse af det der skum, som jeg har det meget, meget svært med – det ser ud som om nogen har spyttet på min mad, synes jeg hver gang jeg ser det, og jeg kan næsten ikke få mig selv til at spise det 🙂
    Men resten … mums. Og tillykke med brormand!

    1. Fiberfryd Forfatter

      Tak, Ellen – så rundede han også det gode hjørne. Maden var fantastisk og kan du undvære vinen, så bare prøv. Jeg har aldrig tænkt på spyt, når jeg fik skum på maden, men nu vil den tanke da dukke op hver eneste gang 😉 Spise det gør jeg nu alligevel gerne, for konsistensen er en helt anden.

Der er lukket for kommentarer.