Faste rutiner

Der har sneget sig flere faste aftaler ind i den ellers fuglefrie hverdag.
For det første har jeg en ugentlig aftale hos søn og svigerdatter. Min svigerdatter har længe haft rygsmerter og har nu fået diagnosen, en diskusprolaps. Mens hun venter på en operation (hvilket kan tage mange måneder), skal hun gå til træning, for at se om det kan afhjælpe smerterne. Hun håber selvfølgelig at træningen kan hjælpe så meget, at hun kan slippe for kniven, men lægerne mener en operation er uundgåelig. Det er ikke nemt for hende, at undgå belastninger, når hun er på barsel med en firemåneders baby (der holder en god kampvægt), så jeg prøver at hjælpe – og det er altså også dejligt, at få tid med den lille, glade fyr.sylle2

Der er også aftaler med den ældre generation. Foruden den faste frokostaftale en gang om ugen, så er der jævnlige transporter og anden hjælp til mine forældre. De seneste dage har der været ture til Riget med min far, for at besøge min mor. Hun har igen været indlagt på karkirurgisk afdeling, for at få ‘ordnet’ det andet ben, men i går kunne vi hente hende hjem. Ikke alt er lykkedes, men nu må de næste uger vise om det bliver bedre; vi håber, for hun er virkelig plaget. Her er i øvrigt et skønt billede af min mor, anno 1926, som er fundet på lokalarkivernes nyligt åbnede fælles søgeside, www.arkiv.dk – en side jeg kan anbefale, hvis man er det mindste interesseret i fortiden.mor copy

En anden rutine, som jeg desværre har lidt svært ved at holde fast i, er mine gåture i omegnen. Jeg nyder dem, når jeg er kommet afsted, men det er svært at nå dertil. Alt for meget andet, spændende, holder mig hjemme. Men her er da et billede fra en af dem: Kregme Bakker, med vidt udsyn over Roskilde Fjord til en bid af Halsnæs (til højre), Hornsherred (til venstre) og i midt for, til højre, et langt kik til Isefjorden og Odsherred. Nederst ses mine forårskåde, lilla ørkensko, som nu har afløst vinterstøvlerne.bakkerne

Til gengæld er havesæsonen skudt i gang og det skulle gerne blive en fast rutine at bruge tid der dagligt. Det er lykkedes mig at bruge adskillige timer med oprydning, beskæring af vildtgroende buskadser og andet havearbejde de seneste gode forårsdage.  Jeg springer måske over i denne weekend, for brrr, hvor er det dog bidende koldt.

Der er nok at tage fat på, for de senere år har ryggen konsekvent nægtet at samarbejde med mig, når det drejede sig om den slags gøremål. Derfor jeg er ovenud glad for, at den indtil videre ser ud til at makke ret. Højbedene skal også klargøres, vi har netop fået muld til kasserne, og så pibler ukrudtet jo op… men noget af det går til et godt formål 🙂skvalder

De her spæde skvalderkål blev, finthakket med citronskal og hvidløg som en gremolata. til det skønneste drys på en portion lynstegte svampe.

16 tanker om "Faste rutiner"

 1. Ellen

  Jamen altså, de travle efterlønnere 🙂
  Øv for din svigerdatter – det er bestemt ikke det, hun har brug for med sådan en lille størrelse. Godt du er der til at hjælpe hende.
  Uh, den skvalderkål … jeg burde også spise den, men jeg er simpelthen så gal på den, at den slet ikke smager mig rigtigt.
  Vi vil også helst i haven lidt hver dag, men IKKE i dag, af samme årsag som dig 🙂

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, vi slider i det, gør vi 😉
   Jeg får slet ikke høstet al den skvalderkål vi ‘dyrker’ og den er da irriterende invasiv, men jeg holder nu af dens grønne, friske udseende og de hvide skærme som pynter i de mindre civiliserede dele af haven.

 2. Inge

  Det er gode ting du fylder dine dage med, det må være rigtig dejligt at have tiden til at hjælpe med børnebørnene.. 🙂
  Håber ryggen holder hele havesæsonen.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Jeg krydser fingre. Det er mange år siden ryggen har holdt til den slags – måske en sidegevinst ved at stoppe arbejdet 🙂

 3. Lona

  Godt de har dig og sikken en gevinst, at få lov til at tilbringe tid med en skøn baby! Der har virkelig været nogle skønne flotte dage til dine gå-ture og med udsigten til sådan en flot udsigt må det være lidt nemmere at komme afsted {;o)

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det hjælper på motivationen med det flotte vejr, men jeg er altså svær at trække op 😉
   Det er ren luksus at svælge i barnebabyen og også nå at hygge lidt med Vilfred.

 4. Annette

  Hold da op du har travlt ! Men mon ikke både børn, barnebarn og forældre sætter stor pris på dit høje aktivitetsniveau.
  Spændende brug af skvalderkål som jeg vil huske på….tror ikke min udlejer har spor imod det hvis jeg gør et indhug i netop den afgrøde 🙂

 5. Merete

  Sikke en dejligt dage, selv om det er fuldt op af pligter og omsorg for andre. Men jeg er sikker på at din hjælp er værdsat i begge hjem.
  Lidt ærgeligt at jeg ikke har skvadderkål i haven. Ville gerne smage det

   1. Fiberfryd Forfatter

    Du er vist en af de meget få (og heldige), der er fri for skvalderkål! Men du er mere end velkommen til at høste her ;-D

 6. Pia

  Skønne indholdsrige dage med lidt af hvert, selvom en del af det udspindes af mindre heldige omstændigheder, for dine nærmeste.
  Skvalderkål har jeg ikke så meget af, at jeg kan samle et decilitermål. Jeg har en lille spirre, der kommer op midt i en rose, men jeg prøver at holde den væk, og det vil jeg blive ved med. Jeg henter meget i naturen, men har aldrig hentet skvalderkål.

  1. Benedicte

   Heller ikke du er plaget af skvalderkål – hvor heldig kan man være! De smager nu dejligt, grønt og krydret, når bare man holder sig til de spæde skud. Bliver man ved med at nippe, så skyder de igen og igen, de små udholdende plantemonstre!

 7. Donald

  En hilsen herfra – og krydser fingre for patienten.
  Jeg synes det lyder spændende med det grønne drys af skvalderkål, med hvidløg og citron. Er det fra i år? Smagte det godt?

  1. Fiberfryd Forfatter

   Tusind tak, Donald 🙂
   Det er fra i år og det smagte rigtigt godt! Skvalderkål er krydret i smagen, lidt svært at forklare, men fungerer fint i gremolata og i små bidder i salat; men kan være lidt overvældende i større mængder (desværre, vi har så rigeligt).

 8. Donald

  Jeg synes også det er svært at nå fra havearbejdet (og husarbejde) til spadsereture og/eller joggingture, særligt når man prøver at omlægge haven for at mindske mængden af vedligehold de næste år.
  I år har jeg ikke været på den tur, som jeg kalder “livredderturen”, fra Tisvilde langs stranden 4 km. til Stængehus og tilbage, – men NU skal det være!!!

Der er lukket for kommentarer.