Når man nu ikke kom til Fanø …

Ja, så tager man selvfølgelig til Præstø!Den_stråtækte
En sms fra Ellen, der lokkede med en omgang ossobuco i ‘Den stråtækte’, passede fint til en ledig lørdag (og broderparten af en søndag, skulle det vise sig), så med dynerne under armen og strikketøjet i tasken, sadlede vi bilen og drog sydpå.

Ellen og John, de dejlige, gæstfrie mennesker, stod klar med picnickurven da vi kom, så vi tog straks på tur. Da det var Dansk Vindag, gik turen først til vinsmagning i Faksinge, hvor vi fik lov at smage på både hvid-, rød- og rosévin. Et lille hobbykooperativ passede de omkring 700 vinstokke og lavede i fællesskab vinen. Hvidvinen var absolut den der faldt bedst i min smag. Der var også adgang til en lille skovhave, med mange forskellige spændende buske og træer, så den måtte vi også lige kigge på (og smage lidt på blommerne).vin

Derefter gik turen til Sandvig havn. Sandvig

En lille, idyllisk perle ved Bøgestrømmen og det perfekte sted at nyde kaffe med hele to slags kage til; en skøn mandelkage fra Ellens hånd (som jeg skal huske at få opskriften på) og kirsebær/chokolademuffins medbragt af undertegnede. Solen og skyerne samarbejdede pænt, så der var sol det meste af tiden – men åbenbart ikke, da jeg tog dette billede 😉Sandvig2

Så satte vi kurs mod Kalvehave havn, hvor færgen til den lille ø Lindholm afgår.lindholmfærgen
Lindholm ejes af Statens Veterinærinstitut og kun medarbejdere, og folk med særlig tilladelse, må besøge øen. Her arbejdes der nemlig med diagnosticering af og forskning i forskellige virussygdomme, der kan skade produktionen af husdyr i Danmark, f.eks. svinepest og mund- og klovsyge. Fra havnen er der en smuk udsigt til Dronning Alexandrines Bro.Kalvehave

Efter også at have rundet Bakkebølle strand, hvor der igen var fin udsigt, denne gang over Storstrømmen og Farøbroerne, kørte vi hjemad, med et enkelt pitstop ved Rynkebjerg langdysse, som tog sig ekstra godt ud i den lave sensommersol. Ren guldalderidyl.Rynkebjerg

Aftenen gik alt for hurtigt med dejlig mad, vin, snak, mere vin, strik, kaffe, kage, calvados og (hvis jeg glemte at nævne det) snak. Til sidst var stakkels John segnefærdig (han havde også ført køretøjet, mens vi andre slappede af) og vi forbarmede os over ham og krøb til køjs.

John og Ellen var friske på endnu en omgang sightseeing søndag, og denne gang gik turen nordpå til KalklandetFaxe Kalkbrud er enormt, meget større end jeg havde forestillet mig og et ganske eksotisk syn sådan set fra oven.kalkbrud

På Stevns fik vi set både Rødvig, med det smukke krudttårn, og Stevns Klint med Højerup gamle kirke. Her besluttede en front af hidsige, sorte skyer at smide overskydende vand fra sig og vi flygtede ind på det nærliggende traktørsted i håb om kaffe. Desværre var der ikke plads, så vi kørte videre mod Stevns Naturcenter på Mandehoved.Højerup-Mandehoved

Fuglekiggerparadiset begavede os med synet af en fiskeørn og Ellen og jeg fik plukket lommerne fulde af flotte slåen, inden vi igen måtte kravle i ly for regnen. Vi besluttede, at det måtte være nok for denne gang og returnerede til ‘Den stråtækte’. Efter at have indtaget en sidste kop kaffe (med kage, ja), vendte den lille blå bil snuden mod nordsjælland, med to glade og indtryksmættede mennesker ombord. Vi takker for en skøn weekendSlåen-snaps 🙂

 

I år kommer der altså slåensnaps på julefrokostbordet, sammen med fyrrekogle- og paradisæblesnapsen. Efter et par dage i fryseren er der hældt vodka på bærrene og farven er allerede skiftet til en fin rosa.

16 tanker om "Når man nu ikke kom til Fanø …"

 1. Ellen

  Holddaop, hvor har vi dog været rundt! Du beskriver det så godt og detaljeret, at det ligner en hel ferie 🙂
  Vi takker også for herligt gæsteskab og håber at kunne gøre det om en anden gang. Der er heldigvis meget at se i det sydsjællandske.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, jeg blev også helt rundtosset, af al det vi nåede, så det endte mest som en lang opremsning 😉

 2. Stegemüller

  Hvor ser det bare dejligt ud alt sammen; jeg ville slet ikke kunne vælge ét billede som det bedste. Hvor nåede I dog meget på den – trods alt – korte tid, I havde til rådighed.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Tak, Hanne – det var helt utroligt så meget vi nåede, men Ellen og John er vældig effektive (på en rigtig god måde).

 3. Lona

  Sikken en skøn weekend {;o) og lige om lidt skal vi også være sammen en hel weekend – glæder mig {;o)

  1. Fiberfryd Forfatter

   Jeg glæder mig sørme også – det er jo en veritabel perlerække af skønne weekender her i september og oktober 😉

 4. Inge

  I har da været noget rundt.. og så har I fremfor alt hygget jer, det kender jeg godt sammen med de to mennesker. Men jeg forstår ikke at du slet ikke nævner noget om at I også har fået snakket.. 😉

  1. Fiberfryd Forfatter

   Haha 😉 Snakketøjet er i den grad blevet smurt og pudset – vi har såmænd nok også snakket i søvne!

 5. Pia

  Jeg kan fint følge hele turen og stemningen. Det meste af det er skønne steder vi har været mange gange. Faxe Kalkbrud er meget specielt. Det er virkelig en perle og et skønt sted at gå tur. Man kan endda bade der. Eller man kan sidde og hugge forsiler en hel dag.
  Snaps lyder spændende, men det er ikke noget jeg overhovedet rører, og Allan heller ikke, så det er en af de ting, jeg aldrig kommer til at kaste mig over, for jeg ved simpelthen ikke hvem jeg skal forære det. Vi kender ingen der drikker snaps.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Ja, det er et helt specielt sted. Vi er egentlig heller ikke de store snapsedrikkere, men til julefrokosten skal vi altså have hjemmegjorte kryddersnapse. Og så kan jeg ikke lade være med at prøve nye ideer af. Heldigvis kender vi andre der kan lide en snaps til maden.

 6. Nina

  Wauw – smukke billeder, og en skøn blog. Egentlig savner jeg lidt den blog-verden, som jeg selv har forladt. Jeg har “privatiseret” Bogkatten efter mildt pres fra grene af familien. Mine bloggerier er derfor blevet en slags helt privat dagbog, som kun særligt interesserede kan læse. Bloggen kan ikke søges frem i Google, men kan læses af inviterede. Særligt inviterede kan sende mig en mail.
  Det betyder også, at jeg ikke så ofte får læst blogs, som eg før læste med stor fryd. F.eks. Fiberfryd, Inges blog og Pias blog glemmer jeg at læse, men dejligt at vide at I stadig er der. Jeg tror at Instagram, Facebook og andre sociale medier efterhånden fortrænger vores skønne blogverden.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Du er ikke den eneste, Nina. Derfor prøver jeg at komme i gang igen, men jeg må indrømme, at Instagram i den grad har fanget mig. Nu kommer der desværre snart reklamer på og så tror jeg min interesse hurtigt daler – måske et held for bloggen 😉 Bloggen som privat dagbog er heller ikke at foragte, men vi andre kan jo godt savne dine indspark.

Der er lukket for kommentarer.