Jeg – en ‘udgivet’ kvinde …

Den overskrift gav lige mindelser om tresserne og forlaget ‘Vammelkær’ (Vendelkær), der bl.a. udgav bøgerne ‘Jeg – en kvinde’ og ‘Jeg – en mand’ – meget vovede 😉
Min udgivelse er garanteret uden detaljerede sexscener og ganske stueren.mosaik

Jeg har lovet, at jeg ville lave en opskrift på min mors tæppe; et af flere hun designede og strikkede efter inspiration af italienske marmorgulve. Nu er opskriften færdig og du finder den lige her: Italiensk_mosaik. Jeg har også udgivet den (deraf overskriften) som gratisopskrift på Ravelry. Hvis nogen går i gang, vil jeg meget gerne have tilbagemeldinger. Trods omhyggelig – men egenhændig – gennemlæsning, er der sikkert både uklarheder og fejl, som selvfølgelig skal rettes så hurtigt som muligt.

Ellers flyver tiden afsted med oprydning og udmugning, både af min mors og mine egne sager, ture til Røde Kors og andre aftagere med sække og kasser. Ingen af os manglede garn!garn

Det afløses af motionscenterbesøg, yogatimer, museumsdage og en del besøg hos og ture med min far, som har det svært. Forleden spiste vi frokost sammen på Kæft, der ligger i den økologiske landsby ‘Dyssekilde’, ved Torup. Et herligt rustikt sted med få, men virkelig gode og rigelige smørrebrød, økologisk øl og god kaffe.kaeft

Ved siden af ligger (helsekost)butikken Taraxacum med alverdens sjove/underlige/spændende sager. Så falder vejen forbi, kan det bestemt anbefales at holde ind her.blade2
Det har været det skønneste efterår med farveeksplosioner, solskin og gode, lune stunder på en bænk i solen. Efteråret er også rykket ind i vaserne. Benveds frugter er så fantastiske, med deres kække hippiefarver. De gror i nærheden, så dem henter jeg ind, til stor fornøjelse, flere gange hvert efterår.
Jeg har stadig en ungdommelig svaghed for stærk pink og orange sammen (og ditto turkisblå og lime). En af mine drømme, da jeg var 16 år og au-pair i England, var en vaks Triumph Spitfire i varm pink med en stor orange Mary Quantlignende blomst på motorhjelmen. Da jeg fik råd til at købe en bil, blev det kun til en gammel Renault 4 postbil. Den blev dog malet orange og fik fine ‘patchworkternede’ døre i gule/orange nuancer. Siden er jeg blevet meget, meget kedelig!
noed2
Efteråret har også budt på masser af nødder, både på det unge valnøddetræ og i hasselhegnet, så der er lagt i gemmerne.

Vinteren, med mørketid og indendørsliv, er snart klar til at tage over, nu hvor efteråret så småt er ved at miste pusten. Det bliver tid til levende ild, i stager og brændeovn, simreretter, film og tv-serier, hyggelige hemmeligheder, masser af uldstrik og almen hjemlig hygge. Og måske et lidt langsommere tempo? Livet er slet ikke så skidt.

9 tanker om "Jeg – en ‘udgivet’ kvinde …"

 1. Ellen

  Så det er alt det, du har haft så travlt med?
  Det er et fantastisk tæppe, som jeg meget gerne vil afprøve opskriften på. Om lidt. Lige nu har jeg også masser af strikkeprojekter. Det tror jeg aldrig, vi går ned på 😉

  1. Fiberfryd Forfatter

   Nej, der er ikke mangel på strikkeprojekter!
   På Ravelry kan jeg se, at opskriften er blevet downloadet 50 gange på et halvt døgn. Der er en del amerikanere imellem, så jeg er lidt spændt på om de gætter sig frem – og om der rent faktisk kommer tæpper ud af det – det vil vise sig 🙂
   Jeg har flere opskrifter i støbeskeen, men det er meget svært at skrive gode, læsbare opskrifter. Ville ønske jeg kunne finde et kursus i den slags!

 2. Stegemüller

  Du skriver: “stærk pink og orange sammen (og ditto turkisblå og lime).” Hvor lyder det flot og specielt sammen. Det kunne jeg godt tænke mig at se. Der er sørme styr på dit garn i kasserne 🙂

  Det er så dejligt med friske nødder – både hasselnødder og valnødder. Jeg har så tit ærgret mig over, at man ikke kan købe de friske hasselnødder, men kun de tørrede. De friske nødder smager nemlig helt fantastisk.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Jeg har lidt for meget styr på mine ting, Hanne. Det er resultatet når en systematisk bibliotekar har et stort kontrolbehov 😉
   Jeg knækker og fryser nødderne hurtigt, så de holder sig friske – ellers tørrer de hurtigt ind.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Selv tak, Merete. Der kommer nok nogle opdateringer, for jeg kan se, at bl.a. Kristine har en del spørgsmål til den.

 3. Kristine

  Tak for at du deler dejlig opskrift, men jeg mangler at få at vide
  – om jeg afslutter sidste “zag” med at lukke af på pind 30 (sidste pind af rille 15) eller om jeg først strikker 15 riller og så lukker af på pind 31.
  – er det vigtigt at alle zigzag- modulerne strikkes ens (og hver anden derefter vendes på hovedet) eller kan man lige så godt strikke hverandet modul zagzig.
  – jeg forstår ikke helt dit foto med tal på, der henviser til moduler (hvad laver modul 4, der er et hjørnemodul mellem to modul 1). En blyantstegning/diagram med angivelse af moduler (og angivelse af hvad der er zig og hvad der er zag + strikkeretning) og angivelse af hvilke sider, der strikkes fra/sammen og hvilke, der syes sammen.
  – din beskrivelse af udtagning i zigzagmodulet forstår jeg ikke, da en drejet ret ikke giver +1 maske. Mener du “strik ret i første maskeben og drejet ret i sidste maskeben” eller “saml lænken mellem 1. og 2. maske op og strik den drejet ret” eller ….?
  – det med at markere starten på et grundmodul (modul 1) med en farvet tråd, forstår jeg IKKE. Er det ikke samme sted, hvor garnenden fra opslagningen er?
  – og endelig kunne jeg godt tænke mig en formel, så jeg selv nemt kunne finde ud af at skalere op eller ned (fremfor at tænke selv). Umiddelbart tænker jeg på at strikke stort og lidt løst og så filte det og bruge det til siddehynde.
  Jeg håber, du kan bruge ovenstående, og det er udelukkende ment som positiv feedback på et godt initiativ.
  God weekend

  1. Fiberfryd Forfatter

   Mange tak fordi du er så grundig, Kristine. Det er dejligt med feedback, især når man er aldeles grøn udi opskriftsskrivningens kunst 😉
   Jeg opdaterer opskriften senere, når jeg har kigget lidt mere på det.
   En formel får du nok ikke ud af mig, jeg er ikke så god til den slags beregninger!

 4. Merete

  Jeg har lige taget din opskrift ned. Og imorgen sætter jeg mig og prøve strikker et par timer. Så skal du nok hører fra mig, om jeg kan forstå opskriften. Det er super flot og jeg har planer om et babytæppe

Der er lukket for kommentarer.