Som katten om den varme grød …

I dag har jeg gjort alvor af noget, jeg længe har haft lyst til, men alligevel udskudt igen og igen. Jeg har fundet symaskine, stof og snitmønster frem og er gået i gang med at sy til mig selv. En nem kjole, som jeg købte snitmønster til, da jeg alligevel var i København til strikkefestivalen. Syprojekter er noget der kræver både overblik og forberedelser. Det med overblikket er jeg ikke så god til – en skade fra stresssygdommen, som jeg efterhånden har erkendt, at jeg nok aldrig får has på. Men nu ville jeg altså prøve og i dag har jeg endelig fundet stof og foerstof frem fra dybet (det har mindst 25 år på bagen) og har fået klippet delene.stof

Det afstedkom også en større udmugning og oprydning, så jeg nåede ikke så langt som forventet. Ryggen brokker sig, både over arbejdsstillingen ved sybordet og al den roden i kasser, så der har været indlagte pauser med strik og småbidder af en kinesisk tv-serie på Netflix. En meget passende blanding på en smågrå og småvåd oktobertirsdag.

I weekenden fik jeg klaret en anden ting, som har krævet lidt tilløb. Min far ønskede at min mors ting gik videre til børn og børnebørn, så jeg har over nogle uger flyttet det hele hjem til os. Lørdag gik med familiebesøg, hvor vi fordelte tøj, hobbysager og personlige ejendele. Både hyggeligt og trist på en gang. Her prøver lille Esther (opkaldt efter min mor) sin oldemors fine hjemmestrikkede hue, der er lidt stor 😉 Næsen er fint pyntet – det er ikke sådan at holde balancen på to ben, når man er nybegynder.lilleesther

Søndag pakkede jeg alle resterne i poser og i går blev det afleveret til Røde Kors. Det har været sværere end jeg troede og jeg føler mig en smule medtaget, så en fridag med fredelige sysler, var lige hvad jeg havde brug for.

Forrige weekend var meget lystigere. Sammen med godt fyrre strikkere, var jeg til en dejlig stikkefestival i Svendbog. Vi var fem der fulgtes fra Sjælland og vi startede tidligt fredag morgen, så vi kunne ‘gøre lidt garnbutikker’ på vejen. Første stop var Nyborg, hvor vi holdt kaffepause (med crepes) på Tittis kaffe. Garnbutikken ved siden af var af den traditionelle slags og jeg undgik behændigt køb. Næste stop Odense med kaffe (og lidt frokost) på Baresso.kaffe

Da vi lidt senere landede hos Tante Grøn faldt jeg for en forårsbluse til Sylvester i det lækre bomuldsgarn ‘Blomsterfrø’. Susie Haumanns to nyeste strikkebøger ‘Baby it’s cold outside’ og ‘Uldtid’ røg også med. Men når nu de lokkede med 15% på alt lige netop denne dag, så skulle det jo gå galt 😉indkøb

Vi besøgte også Allerup Strik, lidt syd for Odense. En rigtig dejlig gårdbutik fyldt med et utal af spændende garner, så her røg jeg i igen. Ganske vist kun med to nøgler, men hvilke nøgler. Lutter sølvskinnende blødhed. Jeg er lidt spændt på, hvordan garnet vil te sig efter at være strikket op. Måske skal man lade dem ligge som de er og bare kæle lidt for dem ind imellem?garn

Lørdag var vi på udflugt til Hjelholt Uldspinderi, hvor Henrik viste frem og fortalte.

hjelholt1

Fra råuld til karteflor

hjelholt2

Fra pladegarn til entrådet

hjelholt3

Tvinding og haspning i fed

Det var vældigt interessant og herfra fik jeg selvfølgelig et enkelt bundt af deres pelsgarn med.

Ellers gik festivalen med masser af snak og strik – og alt for meget mad. Vi havde også en rigtig fin lørdag aften, hvor Ruth Sørensen fortalte om sine strikkerejser til Monda i Spanien og om Fair Isle strik. Sådan en tur til Spanien kunne jeg godt lige klare, men når man ikke magter at sætte sig op i et fly, så er det måske en anelse besværligt – og Svendborg er nu også dejlig!strik

9 tanker om "Som katten om den varme grød …"

 1. Merete

  Jeg synes også det svært at rydde op efter min mor. Men dejligt når det er gjort.
  Sikke en skøn weekend I har haft i Svendborg.
  Glæder mig til vi ses, men det gør vi nok først i november, hos Anne

 2. Stegemüller

  Sikke en dejlig weekend I havde i Svendborg (og omegn). Det er så skønt at mødes med mennesker man deler en hobby eller ligefrem en passion – med. Det kender jeg fra min slægtsforskning.

  Det er fine billeder af garnets tilblivelsesproces, der jo i virkeligheden er ret kompliceret. Det tænker men ikke nødvendigvis på, når man sidder der med et garnnøgle (ikke at jeg nogensinde gør det, for det har jeg ikke den ringeste forstand på).

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det er meget givende at være sammen med interessefæller, ja. Der er som regel mange og ofte komplicerede processer bag de ting vi omgiver os med i hverdagen og det er altid sjov at komme bag kulisserne.

 3. Pia

  Jeg har også et år eller to, tit tænkt at jeg ville sy noget til mig selv igen, men jeg har slet ikke så store stofstykker på lager, så indtil videre er det kun blevet ved tanken. Jeg var lige ved at fare ud at købe stof i sommers, en uge før vi skulle til 60 års fødselsdag, men jeg kom til fornuft, og fandt i stedet en brugt klud i skabet at tage på 😉
  Uldspinderiet lyder som en spændende og interessant besøg.
  Spanien er langt væk, når man ikke er til fly, og så er det godt der findes en erstatning tættere på.

 4. Lona

  Det var virkelig en dejlig weekend, med masser af grin (ses tydeligt på billedet!) pitstop og hygge {;o) glæder mig til at se kjolen.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Det var en rigtig vellykket festival i år – og gode følgesvende på turen gør det så meget sjovere!

Der er lukket for kommentarer.