En kold svensker

Sidste weekend tilbragte jeg, sammen med det meste af strikkebanden, i Språxhult i Sverige. Brrr… Koldt var det og blæsten hvinede om hushjørnerne, men latter, uld og pinde samt rigelig og god mad gav varmen. 

Torsdag mødtes vi først i Helsingborg til lidt frokost og fortsatte derefter til det dejlige, rummelige hus, ikke så langt fra Markaryd. Vi bor i den store, røde lade, der er moderne indrettet med otte værelser, fire toiletter, stort, lyst køkken og masser af fælles kvadratmetre. Det er fjerde gang, vi er heroppe, så det er lige før vi har faste pladser 😉 

Det blev ikke til de store udendørs aktiviteter, men strikkepindene glødede desto mere, afbrudt af talrige spisepauser. Nogen sørgede godt for os.

Heldigvis blev vejret bedre søndag og jeg gik jeg en tur i solskin, for i det mindste at få rørt mig en smule og for at tage et par billeder af den dejlige smålandske natur. Ganske vist består skoven her, på grænsen til Halland, mest af løvtræer og er temmelig lysåben, i modsætning til de mørke, troldeagtigt hyggelige nåletræsskove længere mod øst; den slags skov de fleste nok forbinder med Småland. Jeg er helt vild med de mange stenhegn og røser, der næsten ligner bløde puder, beklædt som de er med strålende, saftiggrønt mos.

Der var stadig friske, nye anemoner og ingen af træerne var sprunget ud endnu. Det store, døde træ herunder var fuldstændigt overgroet af enorme eksemplarer af fyrsvamp. En lidt frønnet bænk stod klar på et strategisk punkt i skovbrynet, med plads til stille nydning og udsyn over marker og hegn.

 

6 tanker om "En kold svensker"

 1. Ellen

  Ihhh, hvor lyder det überhyggeligt! Har du fortalt om det sted? Jeg kan ikke huske det, men det lyder skønt – og ser dejligt ud med de herlige Ektorp-sofaer til at synke ned i. Og I har ligefrem nogen til at komme og kokkerere for jer? Helt perfekt.

  Svar
  1. Fiberfryd Forfatter

   Det er meget hyggeligt! Har jeg virkelig ikke fortalt om stedet? Det er hele tre sofaer at synke ned i 🙂
   Forplejningen er vor egen, men vi har to gæve kvinder, Trine og Hanne (de arr. også Maribo) som er er utrolig gode til at organisere og lave mad. De står for at købe ind og planlægge hele molevitten og så hjælper vi så godt vi kan med det praktiske.

   Svar
 2. conny

  Det hus ser ualmindeligt hyggeligt ud indvendigt også. Forplejningen ser også ganske ok ud.
  De sten med mos inde blandt træer er også noget af det, jeg er vild med i Sverige.

  Svar
  1. Fiberfryd Forfatter

   Sten og mos (eller lav) er så smukt. Det er et fint sted med plads til en flok kvinder der gerne vil have eget værelse allesammen 😉

   Svar
 3. Betty

  Tak for din kommentar om espalier hos mig for et par dage siden. Jeg har taget et kig ned over din side, og blev inspireret af din anbefaling af Grethe Bjerregaards bog om en halv time i haven. Jeg har lånt den på biblioteket i dag. Jeg øver mig i, at stoppe i tide for ikke at overanstrenge mit knæ. Så måske kan jeg få gode ideer. 🙂 Dem kan man aldrig få for mange af 🙂

  Svar
  1. Fiberfryd Forfatter

   Hej Betty – Tak for at kigge ind hos mig.
   Jeg håber virkelig at bogen kan give lidt ideer. Selv er jeg nødt til at sætte min mobil til at ringe efter den halve time, for ellers glemmer jeg også tiden 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *