Efterårsmad med hyggefaktor

Bogens forsideDatteren og jeg var, traditionen tro, på BogForum igen i år. Her fik jeg bl.a. snakket lidt med Mia, som var på messen med sine ualmindeligt smukke magasiner, Skønne dage og Anglofilia (der også er en butik med herlige engelske ting og sager).

Da vi lidt senere holdt en pause og snuppede en omgang (umanerlig kedelig) sushi, var der på Madscenen, lige ved siden af, et ‘reklamespot’ for en af efterårets nye kogebøger: Godt bryg, god mad. Stemmen lød bekendt og ganske rigtigt – det var Carsten Bertelsen der tegnede og fortalte. Bogen har han forfattet sammen med navnefællen Carsten Kyster.

Kyster har jeg et lidt tvivlsomt forhold til; hans opskrifter har aldrig rigtig appelleret til mig og virker lidt rodede og tilfældige, men Bertelsen er jeg til gengæld stor fan af. Den mand har et snakketøj af dimensioner og er en ubetalelig morsom og meget vidende formidler.

Jeg er stødt på ham en del gange i løbet af mit liv. Først som gæst i mit gamle kollektiv, senere som lærer (i populærlitteratur og tegneserier) på Biblioteksskolen og siden har han med stort vid underholdt bibliotekarer (deriblandt mig) og andet bog-godtfolk på den årlige ‘Introduktion til bogsæsonen’. Her har han taget sig kærligt af den oversatte skønlitteratur og han adskiller sig fra de fleste andre litterater, ved at have stor respekt for forkætrede genrer som romantiske romaner og anden ‘triviel’ litteratur.
De fleste kender ham sikkert bedst i kraft af hans status som Ølguru – hvad han ikke ved om øl er helt sikkert ikke værd at vide.

I dag har jeg afspadseret og storhygget med lidt oprydning i garn og gemmer – og jeg besluttede at bogen skulle indvies (jo, jeg blev da nødt til at købe den, så Kyster får alligevel en chance). Valget faldt selvfølgelig på en rigtig hyggeret, for det havde jeg tid til:
Confit af svinekæber.

Nu står kæberne og simrer i ovnen, sammen med krydderier, andefedt og stout – og jeg glæder mig til at smage. Jeg går lige efter bogen og serverer sellerimos og grøn salat til sammen med resten af det gode øl fra Refsvindinge. Velbekomme 🙂

 

4 tanker om "Efterårsmad med hyggefaktor"

 1. Madame

  Det var hyggeligt, du mødte Mia på Bogmessen! Jeg har kun én gang fået svinekæber, men det var mørt og lækkert. Og for nylig hørte jeg Carsten Bertelsen fortælle om øl i radioen – det var bestemt ikke kedeligt.

  1. Ditte Forfatter

   Nej, han er ikke kedelig. Svinekæber kan stærkt anbefales; det blev smørmørt og faldt nærmest fra hinanden, meget lækkert.

 2. Ellen

  Mad med øl bliver rigtig godt – kan godt forstå du investerede i bogen.
  Jeg har til gode at opleve Carsten Berthelsen, men fornemmer li’som, at jeg er gået glip af noget.
  Bon appetit! Det kan kun blive godt, det der.

  1. Ditte Forfatter

   Jeg havde den store fornøjelse at opleve et helt juleølsforedrag med manden i lørdags på Esrum Kloster. Meget, meget morsomt og med godt (og stærkt!) øl at smage på, inden vi gik ombord i en meget velsmagende julebuffet.

Der er lukket for kommentarer.