Gavstrik Årsmøde på Østfalster

En herlig weekend i det bedste selskab (en blandet flok af kvinder med smag for garn og pinde) er slut. Årsmødet i Gavstrik blev i år holdt på Næsgaard Efterskole. Skolen ligger meget smukt og idyllisk, nær skov og strand.

gav4

gav1

 

gav5

Indkvarteringen var udmærket, omend til den spartanske side (det var også en meget billig weekend) – men udsigten fra mit værelse sagde altså spar to!

Næsgaard var i mange år landbrugsskole og har sjovt nok forbindelse til Frederiksværk via Generalmajor Classen. Den historie fortalte en tidligere efterskoleforstander om, da vi alle var ankommet fredag aften. gav2Her troner Classen på facaden, som han gør det på Arresødal.

Senere fortalte Vivian Høxbro inspireret om sit store arbejde med at undersøge de danske nattrøjer fra Lolland-Falster, der er noget helt specielt. Trods deres lidt uanselige fremtræden, har hun fundet over 300 forskellige strikkemønstre – og nu er en bog på vej. Jeg tillod mig at ‘tyvfotografere’ et par af hendes lysbilleder…gav7

gav8

Et spændende foredrag som andre interesserede også har mulighed for at opleve, når Ramløse Husflid får besøg af Vivian den 18. marts. De to grundlæggere af den flittige ‘nærlokale’ forening blev i øvrigt hædret med prisen som Årets Gavstrikker sammen med initiativ- og arbejdsgruppen bag Silkeborgs store strikkeevent ‘Grib garnet’. I år havde Gavstriks bestyrelse nemlig fokus på det lokale initiativ.

Der manglede heller ikke fristelser…
Her er det dygtige og flittige Annemor Sundbø der lokker med masser af norsk inspiration
– blandt andet sine egne anbefalelsesværdige bøgergav9 .

Og her de vidunderlige garner som føres af Ellen (ude til højre) i hendes online strikkebutik Strikkegarnet.dk.gav3

I løbet af weekenden fik jeg selvfølgelig både snakket og strikket – og mødte kendte og ukendte Gavstrikkere. Jeg deltog i to workshops, en om bladmønstre (ved Lene Holme Samsøe), hvor jeg fik strikket en hue, og en om estisk rib (ved Gavstriks formand Lone Fournaise).

Til den sidste workshop lånte Merete mig et dejligt garn, som jeg fik lov at beholde (tak), mod at love, at hun fik lov at se hvad jeg fik ud af det. Det er hermed gjort:
Et par pulsvarmere i estisk rib til min dejlige, lidt forfrosne kollega, så hun ikke fryser om fingrene når hun sidder stille på kontoret.estisk_rib3 Flotte farver til en rødblond, synes jeg…

Faktaboks for
Estonian Fishtail Cuffs

Design: Eget
efter grundopskrift fra
Louise Fournaise
Garn: Kidmohair i lime og knaldrød fra Birkegårdens Mohair, samt en rest lækkert farveskiftegarn indkøbt af Merete et sted i Skotland…
28 gram ialt.
Pinde: 2,75

6 tanker om "Gavstrik Årsmøde på Østfalster"

  1. Madame

    Sikke en spændende og inspirerende weekend, du har været på, og selv om jeg ikke strikker selv, er det fantastisk at læse om.

    1. Ditte Forfatter

      Tak Madame, det var en dejlig weekend. Men det er vist ikke helt rigtigt at du ikke strikker; jeg har da set dit fine uldtæppe til egernet ;-D

    1. Ditte Forfatter

      Selv tak, det var det!
      Det er sjældent jeg bruger så heftige farver, men jeg fandt det grønne kidmohair på vejen hjem (vi var inde omkring Ægbækgård) og havde lidt af det røde herhjemme og jeg synes de supplerede dit garn så fint.

  2. Ellen

    Det lyder som en mget inspirerende weekend, du har haft. Jeg er meget glad for Ellens garner og ligeledes Annemor Sundbøs værker. Og ikke mindst al den faglige snak! Det er skønt at være sammen med andre strikkere 🙂

    1. Ditte Forfatter

      Det er det nemlig 🙂
      Det ser også ud til at vi skal have glæde af hinanden i Maribo på webstrikfestivalen?

Der er lukket for kommentarer.