Fredagens fiber fryd…

Jeg må endnu engang konstatere at strikkelysten er noget større end strikkeevnen. Trods mine bestræbelser på at holde antallet af projekter nede på et håndterbart niveau, stiger mængden støt.

Der er de henlagte (bortgemte) pinligheder:

 • En Arne og Carlos dukke (stadig kun på første ben, det fænger ikke rigtigt)
 • Sjalet Terra (af Jared Flood) i Gotlandsk Pelsuld som jeg synes er for groft
 • En bøvlet grydelap med påbegyndt makker, som jeg heller ikke rigtig er tilfreds med
 • En bluse til Vilfred som er blevet alt for stor og venter på han vokser lidt mere
 • En ‘top-down’ sweater som også er alt for stor og kræver omtænkning (og omstrikning)
 • En halsedisse af eget design, som bare skal monteres (!)

Så er der de igangværende, med mere eller mindre fremdrift:

 • En hjemmedesignet vest i vævestrik til Vilfred, som er et lille ‘ind imellem’ projekt
 • Trøje i vævestrik, af Susie Haumann, også til Vilfred
 • En Weekend vest fra Rasmilla som kun mangler forkanter og knapper
 • Sjalet Marin (af Ysolda Teague) som jeg går og gemmer lidt på til andet bliver færdigt
 • Pudebetræk, der er mit bidrag til Charlotte Kaaes Gobelinstrik SIFs
 • Muslingesjalet af Ruth Sørensen – mit første (eneste?) store mønsterstrikkede sjal

Og det der ligger som ‘dedikeret garn‘ på hylderne og tålmodigt venter på afgang:

 • En islandsk trøje til svigersønnen – Arni
 • Nomadevesten af Christen Seyfarth
 • Hanne Thorsens skønne børnecardigan ‘Får’
 • Stjernetunika i Lett Lopi
 • Et sjal til en kollega – mønsteret er endnu ikke besluttet

Endelig er der det allersjoveste, pludselige ideer som jeg bare MÅ kaste mig over – NU

I dag har jeg rodet lidt med farver til Isagers Tweed Sweater, fra min nyanskaffede ‘Strik a la carte II, som husbonden skal have. tweed0

Jeg havde ÅLJ-garn liggende på lager. Det er MEGET blåt, og har helt sikkert gavn af lidt nedtoning med andre farver, som i denne opskrift.

Strikkeprøven er færdig – og jeg skal et halvt nummer ned i pindestørrelse. Jeg ligger ikke inde med Spinni i farver der kan bruges, men Blackhill Højlandsuld ser også ud til at fungere fint.tweed3
Det er ikke de ovenstående farver jeg kommer til at bruge til den blå. De smukke, melerede farver døde sammen med den hidsige blå, som kræver lidt ekstra ‘kapow’, men jeg har to andre farvesammensætninger at vælge imellem.

tweed1tweed2Jeg må hellere lave et par strikkeprøver mere, for umiddelbart er jeg til det (sikre) grøn-blå, der ligner det jeg plejer at gøre…
Men jeg har faktisk  lyst at prøve de andre og når nu modtageren både kan bære og lide bordeaux og orange, såh… Lige netop de garner er også entrådede og ligner Spinni (måske er noget af det faktisk fra Isager). De er hentet på loftet, så de har over 30 år på bagen og burde vel også have lov at blive brugt.
Hvad synes I?

Hovsa. Da jeg skulle finde linket til Fiberfristeren faldt jeg over de luksusstrikkepinde jeg har ventet på, så nu er et sæt ChiaoGoo bestilt. Åh, jeg glæder mig… (og er en smule tosset).

9 tanker om "Fredagens fiber fryd…"

 1. Merete G

  Ih, hvor jeg kender det! Men tænk på de stakler, der slet ikke har lyst til at strikke 🙂
  Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om pindene, om de er bedre end Knitpro.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, tænk slet ikke at have lysten, det ville være kedeligt!
   Jeg er faktisk glad for mine Knitpro i træ, men man kan jo altid bruge flere pinde (hvor gemmer de sig når man skal bruge dem?) og jeg kunne ikke stå for ideen om drejeleddet. Du skal nok høre nærmere 🙂

 2. Linnea

  Jeg synes helt klart, du skal bruge de rødlige nuancer sammen med den blå til trøjen – Det vil blive sk*** flot til far!
  Den glæder jeg mig til at se færdig 🙂

  Og så må du tænke på, at det blot er dejligt, du har så mange ting der ligger klar til strikning, når du får tid.
  Alternativet ville jo være langt værre – At du slet ikke var inspireret til nye projekter. Det ville da være trist!

  1. Ditte

   Jamen skal vi så ikke satse på de rødlige 🙂
   Og du har ret, det ville være værre ikke at være inspireret!

 3. Ellen

  Man skal altid have fler planer og projekter, end man nogen sinde når at komme igennem.
  Det omvendte dræber både hjerne og krop 🙂
  Hvor ER den sweater flot. Kan du ikke tage det arbejde med til Sverige? Det vil jeg meget gerne se IRL!

  1. Ditte Forfatter

   Jeg kan så konstatere at min hjerne og krop under ingen omstændigheder er ved at dø og det varer meget længe inden det kommer dertil – strikkeprojekterne er kun en brøkdel af alle de projekter der rumler!
   Jo, Ellen, den skal selvfølgelig med til Sverige, selvom jeg ikke er sikker på jeg er nået ret langt på det tidspunkt. Den der Driftwood kommer vist i første række; den er jo til mig 😉

 4. Pia

  Projekter at altid godt at have i baghånden, men selvom jeg også strikker, så har jeg aldrig haft SÅ mange i gang samtidig.Der har jeg altid begrænset mig til nogle få stykker, men så er der andre steder hvor det kniber med begrænsningerne.
  Den blå strikkeprøve er lige min farve. Desværre kan jeg slet ikke tåle det mindste gram uld, og det er faktisk svært at finde garn, der ikke indeholder uld, hvis man vil have lidt blødt og lækkert garn.
  Thihi…Jeg kan godt lide din bemærkning til Ellen, om at “den er jo til mig” 😉

  1. Ditte Forfatter

   Det er vel nok ærgerligt at du ikke kan tåle uld! Hvad med alpaca? Garnudsalg.dk har et meget lækkert garn til pinde 4-5 i babyalpaca og bomuld (det er det jeg skal bruge til blusen til mig selv, hehe) ;-D

   1. Pia

    Jeg har gennem tiderne prøvet meget forskelligt, og hver gang har jeg konstateret, at det ikke går, så jeg har for længe siden besluttet, at aldig mere et eneste gram uld, heller ikke i købte ting. 1% er nok til at det gradser og klør gennem en skjorte, og jeg bliver rød som en krebs. Jeg kigger af dårlig erfaring altid på mærkerne i tøjet.

Der er lukket for kommentarer.