Has på rødderne

Fuglekvidderet, solen på næsen og den første nysgerrige bi på terrassen (og som det kan ses af det uskarpe ‘portræt’, ville den ikke sidde stille) er alt sammen tegn på at foråret står og stamper utålmodigt i kulissen, mens gamle Kong Vinter langsomt samler sine sager for at drage bort.bi

Det betyder også at årets friske grøntsager og urter omsider er på vej. Rabarber og purløg pibler allerede frem i haven og inden længe har vi de vidunderlige asparges. SÅ er det, at man ikke rigtig orker rodfrugterne mere; der har jo været rigtig mange gennem køkkenet de sidste måneder….

For alligevel at få has på en portion gulerødder, selleri, rødbeder og jordskokker, lavede jeg to slags tilbehør til en velsmagende, skindstegt filet af kulmule, der bare var vendt i rugmel inden stegningen.rødder3

Jordskokkerne blev skåret i pæne skiver og lagt i et fad med lidt olie, godt med citronskal, salt og peber og derefter stegt i ovnen. Da de efter ca. 25 minutter var færdige, blev de smagt til med lidt ekstra citronskal, frisk finthakket hvidløg, persille og purløg.rødder1

Resten af rødderne skar jeg i ensartede tern og sauterede i en smule olie. Derefter hældte jeg et glas portvin ved (sammen med en god klat Salsa Piccante, for at få lidt bid) og lod det koge ind. Tilsidst glaserede jeg rødderne med en tilsvarende mængde soya og inden serveringen dryssede jeg gavmildt med ristede sesamfrø.rødder2

Og således lykkedes det mirakuløst endnu engang, med lidt hjælp af internettets ustyrligt mange opskrifter, at få vintergrøntsagerne gjort lidt sjovere. Men jeg glæder mig VIRKELIG til alle de dejlige råvarer der venter forude!

4 tanker om "Has på rødderne"

  1. Madame

    Åh ja, vi går en dejlig tid i møde, og tak for dejlig inspiration til rødderne! Det ser meget, meget lækkert ud 🙂

    1. Ditte Forfatter

      Ja, det gør vi, men alle de spæde og sprøde ting der dukker op.
      Det var faktisk lækkert. Rigtig god søndag 🙂

Der er lukket for kommentarer.