Løbbinding 2

En lærerig og koncentreret weekend med fokus på fibre ligger nu bag mig. Vi har svælget i papirgarn, bomuld, sisal, jute og hør – sågar en meget blå (og meget kunstig) polycord er taget i brug. Anne Birgitte er en både interessant og kompetent underviser; sjældent har jeg oplevet en så organiseret og grundigt forberedt undervisning – ganske eksemplarisk.

Min ambition var at lære mest muligt, så i stedet for at forsøge at få én ting færdig, har jeg kastet mig over tre forskellige projekter. Løbbinding er nem at gå til, det kræver bare nål og garn, men det er også en langsommelig teknik, så det nytter ikke at blive utålmodig

Først en forholdsvis stor kurv til mine igangværende strikkeprojekter. Med sjæl (basis) af polycord og sort jute bundet i et lukket løb. Jeg fortsatte med denne kurv indtil jeg fik sat første farve til (der skal være en dekoration af fire store trekanter i gyldenbrun jute og i toppen yderligere fire små firkanter i turkis papirgarn).geo2 geo3

Næste projekt var mit lille kit. Også et lukket løb med hørgarn på en sjæl af papirgarn, men med en anden dekoration, de såkaldte strikkemasker. Det gik jeg i gang med lørdag aften, sådan at jeg kunne få hjælp, hvis jeg røg ind i problemer, men det gik stort set smertefrit.strikkemaske1 strikkemaske2

Sidste projekt er en mobiltaske i såkaldt Tybrind binding. Metoden har navn efter Tybrind Vig – en boplads i det vestfynske fra Ertebøllekulturen (ca. 5.000 år f.kr.) – hvor et stykke tekstil i netop denne teknik er fundet. Her holdes sjælen på plads af tungesting der giver et mere smidigt og blødt materiale som f.eks. kan foldes.tybring1tybring2

10 tanker om "Løbbinding 2"

 1. Ellen

  Oj, hvor bliver det flot, Ditte! Man får helt lyst til at gå i gang. Du får det til at lyde så nemt; bare tidskrævende, men hvordan afslutter man, så det bliver både usynligt og holder?
  Og begynder, for den sags skyld … hmmm. Ku’ være, man lige skulle starte med at studere den hjemmeside, du linker til 😉

  1. Ditte Forfatter

   Det er ret sjovt at binde kurve på denne måde, ikke nær så hårdt som pileflet, og med alle de strikkeprojekter der samler sig i huset, så er smukke ‘opbevaringspladser’ altid gode at have.
   Begyndelse og afslutning er ganske rigtigt de sværeste, men vi fik gode fiduser. Jeg kan evt. tage lidt materieler med til Sverige så du kan få lov at øve dig 🙂

 2. Merete

  Sikke nogen flotte ting du er i gang med at lave. Glæder mig til at se dem IRL.
  Det bliver også spændende og se dit sjal

  1. Ditte Forfatter

   Tak. Kurvene skal nok blive færdige, men sjalet kunne jeg forstille mig bliver en langvarig affære…

 3. Annette

  Hele din fagsnak er totalt sort for mig, men hvor bliver det smukke kurve og hvor må det være sjovt at arbejde med teknikker som er så gamle 🙂

  1. Ditte Forfatter

   Ja, det bliver hurtigt lidt indforstået med fagsprog, men jeg er glad for at du kan lide resultatet. Og det er rigtig sjovt og ikke spor vanskeligt.

 4. Madame

  Hvor er det dog smukt – minder mig om kurve jeg har haft, de var vist fra Mellemamerika. Min tålmodighed ville blive sat på prøve, hvis jeg forsøgte … :0)

  1. Ditte Forfatter

   Teknikken er vist blevet brugt i hele verden. Jeg har selv et par kurve fra Venezuela i denne teknik og underviseren havde moderne kurve fra Afrika bundet med strimler af tynde farvede plastposer. De var smukke og brugbare, men måske ikke så lækre som dem i naturmaterialer 🙂

Der er lukket for kommentarer.