En pakke til dagens vejrlig

I dag kom min med spænding ventede pakke fra Dresden og indholdet passer som hånd i handske til dagens ‘sommervejr’ med kølighed og småregn. parka0

Men historien starter et helt andet sted, nemlig i Sverige. På vores besøg hos Ellen og John i starten af maj, lykkedes det mig at glemme hele to jakker hos dem.
Det var ikke umiddelbart et problem, for jeg mente at have både en regnjakke og en cowboyjakke jeg sagtens kunne klare mig med til vi skulle ses igen. I mellemtiden er cowboyjakken også forsvundet; her har jeg dog ingen anelse om, hvor den er efterladt. (Den ligger vel ikke i Sverige også, Ellen? Så er det direkte pinligt!)

Jeg har ikke mistet tøj i årevis og da jeg samtidig, på et besøg hos min søn for nogle uger siden, lånte hans anorak og faldt for farven og kvaliteten med et brag – så mente jeg bestemt, at det alt sammen måtte være et tegn fra oven om, at det var nu jeg skulle slå til og få købt den anorak jeg havde drømt om i flere år.

Som tænkt, så gjort. Markedet blev eftersøgt for Fjällräven parkas og sørme om ikke Havhøkeren i Gilleleje havde den model jeg efterspurgte. Afsted gik det for at kigge og prøve. Jo, den passede fint og havde lommer nok til at rumme både kamera, telefon og de sten jeg uværgerligt samler op på mine ture, men farven! Jeg ser ærligt talt rædsom ud i khaki, beige og gul – hvilket var mulighederne – men jeg ville altså have en ‘Uncle blue’. Den havde de ikke – og de kunne heller ikke få den hjem fra Fjällräven.

parkaGode råd var dyre, eller, skulle det vise sig, faktisk billige. Der blev ledt på nettet og jeg fandt omsider både den rigtig farve og størrelse på Draussen.de. Oven i hatten fik jeg rabat så jeg, trods portoudgifter, sparede over 300 kr. Så er benzinen til Gilleleje og hjem da betalt – og mere til.

Jeg forstår altså godt at det er svært at drive detailhandel og at butikkernes udvalg i de mindre byer lader meget tilbage at ønske. Selv om jeg gerne støtter det lokale erhvervsliv, så er det uhyggeligt fristende at handle på nettet, når man slipper så meget billigere. Der var rigtig fin service hos Havhøkeren og jakken kunne prøves på – så jeg synes egentlig at det er lidt skidt, at mine penge endte i Tyskland.
Men jeg er godt nok glad for min nye jakke – nu håber jeg inderligt at jeg kan ‘holde på den’ i mange år.

13 tanker om "En pakke til dagens vejrlig"

 1. Inge

  Åhhh hvor jeg kender det, jeg er en klovn til at huske at få mine ting med mig hjem, det hører til sjældenhederne at jeg ikke skal have en eller anden klud efterleveret.. 🙂

  1. Ditte

   Jeg plejer nu ikke at strø om mig med mine beklædningsgenstande (det lød lidt sjovt, hmm); men Ellens hus har nok haft en umådelig beroligende virkning på mig 😉

 2. Ellen

  Haha, søde Ditte – jeg har en cowboyjakke og en fleecejakke hængende her i Havdrup, men oppe i Sverige hænger der en blå regnjakke, som vi først lagde mærke til forrige gang vi var deroppe, men som vi umiddelbart ikke kender. Er det den? Så tager vi den selvfølgelig med hjem næste gang vi er deroppe.
  Vi kunne simpelthen tjene tykt på det tøj, folk glemmer hos os … gad vide, hvorfor det er særlig slemt på ødegården? Eller … det er jo nok fordi man altid har så meget med; det har man jo ikke, når man ikke skal overnatte eller ved, hvad vejret vil bringe.

  1. Ditte

   Åh nej, den er da helt gal! Det er garanteret min Bergans jakke (i to blå nuancer?) der hænger deroppe. Det var en af dem jeg viste at jeg havde glemt, cowboyjakken havde jeg glemt at jeg havde taget med. Tre jakker er da også en smule overdrevet! Se mit svar til Inge, der har du forklaringen på dine gæsters glemsomhed – altså bortset fra det der med, at man gerne vil tilbage 😉
   PS: Gider du selv sætte/flytte de kommaer jeg ikke mestrer..? 🙂

   1. Ellen

    Jeps – to blå nuancer 🙂 – den kommer med hjem næste gang … medmindre du/I selv vil hente den i Sverige?
    Dine kommaer vil jeg ikke blande mig i, men måske kunne jeg levere et manglende ‘d’ i syvende ord i tredje sætning? 😉

 3. Susanne

  Hvis vi skal handle efter vejret, så vil jeg fluks bestille varme sokker og en god tyk trøje… Jeg tror nu, at du har gjort et rigtig godt køb 🙂

  1. Ditte

   Det lader til at vejret bliver bedre i næste uge. Jeg afprøvede jakken både i går og i dag, men i dag måtte den af igen; det var for varmt 🙂

 4. Linnea

  Den er bare SÅ lækker!
  Og du har ret – farven kunne ikke være en anden. Den matcher alt ved dig; hud, hår og øjne :o)
  *thumbs up*

 5. Pia

  En anorak var for mange år siden også et ønske hos mig. Den blev bestemt også brugt. I dag vil jeg helst have noget der kan komme hurtigt af og på.
  Nej det er ikke nemt at drive detailhandel og tjene lidt penge. Værre er det at mange tror de kan købe på nettet, og gå ind i butikken og reklamere og bytte, men nethandel er en butik for sig, hvor andre scorer overskuddet. Der er ingen fortjeneste til butikkerne. Jeg har været i branchen i 10 år, og “vi” trak os ud af nethandlen.

  1. Ditte

   Ups, jeg ved egentlig godt at det ikke er en anorak jeg har anskaffet – den skal jo over hovedet – men egentlig en jakke i anorakstof. Nej, jeg gider heller ikke skulle åle mig ud af en (rigtig) anorak længere 😉
   Nej, man må betale ekstra for at opretholde et nogenlunde varieret butiksliv, når man bor i provinsen. Desværre er det langt fra alle der har den holdning, så vi mangler efterhånden specialbutikker. Her tager folk gerne på langtur for at handle i Bilka og de store butikscentre for at spare. at de så brænder en masse benzin af ser de åbenbart stort på 😉

Der er lukket for kommentarer.