Som tiden løber –

Jeg er tilbage på jobbet igen. Bibliotekets nye website er omsider sat i søen, ganske vist med alskens børnesygdomme, småfejl, ups’er osv. De stakkels brugere må endda lide den tort, at den gamle webadresse ved en fejl sender dem til ‘ingenmandsland’!
Alligevel har de, stort set, modtaget forandringen pænt og forstående. Det er en stor lettelse, for det nye, indbyggede, søgesystem er desværre ikke nær så godt udbygget som bibliotekernes gamle. Men det er altså fremtiden; et internationalt kompromis som arkiver, biblioteker og museer har indgået omkring katalogiseringen af deres materialer. Med tiden bliver søgemulighederne forhåbentligt raffineret lidt mere!hjemmeside

Jeg er heldigvis også i gang med strikkepindene igen, nu er det mest nakken der driller, men kiropraktoren og massøren kan vel få has på det sidste snart. Der er nu ikke blevet færdiggjort noget (medmindre man medregner et par projekter, der er pillet op), så der er ikke noget at vise frem.

I pinsen var vi en tur i Odsherred, i det lånte sommerparadis på næsset. Der blev slappet af, gået ture, spist godt og nydt på alle fronter. Som altid er det en lise at befinde sig i de smukke, fredelige omgivelser; at sidde på terrassen og glo uhæmmet på denne udsigt, med Sejrøbugten og Sjællands Odde i horisonten, er et stort privilegium og jeg bliver aldrig træt af det.paradis1
Anden pinsedag deltog vi i Slowfood Odsherreds Aspargesdag hos den nordiske madbølges ‘gulddreng’, landmanden Søren Wiuf i Gislinge på Lammefjorden.

asparges8

Her står vi og træder (og smager) på Sørens dyrebare ukrudt

asparges7

Det hele kan sådan set spises…

Vi har tidligere købt af Sørens gode asparges (og der er stadig mulighed for at købe asparges, de skal bare bestilles i forvejen), men denne dag fortalte Søren om sit arbejde og viste rundt på noget af bedriften – og vi fik også lov til selv at prøve at stikke fede, hvide asparges.

asparges5

Der tegnes og fortælles og i den meget pink kurv ligger aspargesjernene…

 

asparges6

Husbonden stikker den første asparges, men jeg var bedst til at spotte dem 🙂

Efter rundturen i markerne havde Claus Henriksen og et par af hans kokke fra den fantastiske Restaurant på Dragsholm Slot, tryllet med mange typer asparges.
Først mælkesyrefermenterede hvide asparges med citron som appetitvækker.asparges0

aparges2

Her dokumenteres at armen nu er i stand til at holde en tallerken med suppe 😉

Frokosten bød på en vidunderlig, kold asparges/kartoffelsuppe med pynt af smukke, hvide ramsløgblomster. Desværre er billederne ikke specielt gode, lysforholdene passede ikke rigtig til iPad’ens muligheder.

asparges3Derefter aspargesbuffet med grillede og marinerede asparges, en lækker ‘kornotto’ med asparges og forårsløg – og flere skønne aspargessalater med alt godt fra Sørens marker.asparges4

Til maden fik vi en velsmagende æblemost fra området og dejlig frisk Aspargesøl fra Herslev Bryggeri; en hvedeøl brygget med aspargesrødder fra Sørens udtjente bede.

Selv desserten var med asparges. Både som syltede (med sødskærm) og i rå skiver (af den lilla slags) til en lækker blød ymerfromage, granité af æble og et lækkert knasende crumbledrys. asparges1

Jeg fik desværre ikke alle de spændende detaljer af maden med; jeg glemte (igen) at skrive det ned (hvornår lærer jeg det mon) og har kun billederne at støtte mig til. Der er kommet for mange og for store ‘huller i sien’, til at informationer bliver hængende af sig selv 🙁

Før middagen fortalte Søren mere om sine tanker omkring landbrug og mad, spændende og meget tankevækkende; og så blev der spist, spillet, sunget og snakket.
Det var på alle måder en dejlig dag og vi hjembragte, foruden fulde maver og klogere hoveder, to kilo tykke, lækre, grønne asparges, som vi med fryd har smovset i siden.

aspargessalat

De sidste endte i denne salat med perlespelt, som jeg pyntede med en håndfuld rødlilla blomster fra mine prydløg. Det har jeg ikke prøvet (eller hørt om) før, men jeg mener at alle Allium kan spises… Det smagte fortræffeligt, af løg, med et overraskende lille, sødt (honning)indslag og et lækkert bid, da frugtlegemerne er godt på vej.
Det så også forrygende ud til alt det grønne og orange – og vi har det stadig glimrende 😉

17 tanker om "Som tiden løber –"

  1. Ditte Forfatter

   Ja, det er dejligt at der er fremgang, men jeg har også være MEGET artig og næsten ikke brugt den til at skrive med herhjemme 😉

 1. Inge

  Tiden løber når man er i godt selskab.. 🙂
  Hold da op hvor ser den mad lækker ud, jeg elsker asparges i alle afskygninger.

  1. Ditte Forfatter

   Asparges er en gudespise.
   Måske fordi sæsonen er så kort; akkurat som med jordbærrene, der heldigvis er lige på trapperne, juhuu.

 2. Pia

  Man bliver jo helt lækkersulten af alt den dejlige mad 🙂
  Din sidste kommentar kan jeg godt lide. Jeg er jo heller ikke bange for at smage på lidt blomster og det ser hamrende godt ud med de violette farver. Det kan purløgsblomsterne ikke helt hamle op med 😉
  Vi har for mange år siden haft grønne asparges i haven og det var bare så lækkert at gå ud og hente eller spise direkte.

  1. Ditte Forfatter

   Vi var stopmætte da vi gik derfra, selv om det stort set var asparges med asparges på 😉
   Der er heldigvis ikke så meget der er giftigt i den danske natur, så smage kan vi vel. Der er stor tilfredsstillelse i at nyde produkter hentet i haven eller naturen, selv om min køkkenhave med årene er indskrænket til et krydderurtebed, rabarber samt frugtbuske og træer.

 3. Nina

  Hold da helt op nogle flotte lækre billeder. Den salatskål med asparges og lilla blomster er et helt kunstværk. Hvis det smagte lige så godt som det ser ud, så har det været himmelsk.

  1. Ditte Forfatter

   Tak Nina 🙂
   Det smagte rigtig godt. Jeg elsker asparges, både grønne og hvide, og så synes jeg maden smager endnu bedre når øjnene også får oplevelser.

 4. Madame

  Hvor er det spændende, at I var med på Slowfood Odsherreds tur hos Søren Wiuf og på Dragsholm Slot. Vi har været med på mange af turene og også en på Dragsholm Slot, hvor vi spiste fantastisk mad. Jeg mindes også en uforglemmelig dag på Malergården, hvor vi fik picnic.

  1. Ditte Forfatter

   Jeg glæder mig til at deltage i flere arrangementer; det har jeg ikke været så god til, selvom de har mange spændende af slagsen!

 5. Ellen

  Man bliver aldeles misundelig … jeg kan slet ikke få nok asparges; især ikke de hvide, og som du siger, er det nok fordi sæsonen er så kort – man når overhovedet ikke at blive træt af dem.

  1. Ditte Forfatter

   Næste år må vi aftale en fællestur til Sørens egen årlige aspargesdag 🙂
   I år stod den vist på asparges og linemuslinger (samt champagne) og maden var tilberedt af en kok fra Formel B. Det lyder heller ikke dårligt!

 6. Ellen

  Ja okay … du må godt nøjes med at sige til én gang;-)
  Ved ikke lige, hvad der gik galt, siden jeg gentog mig selv …

Der er lukket for kommentarer.