Terrasse på vej

Et længe næret ønske er ved at blive opfyldt:
En træterrasse, som bliver en hel del større end den gamle og i højde med stuegulvet, så det bliver næsten som et ekstra rum i huset.

Vi (læs: jeg) ønskede et miljørigtigt alternativ til almindeligt trykimprægneret træ. Lærk var under overvejelse, men da nogle af vore venner oplevede, at træet fik lidt for mange splinter efter få års brug, faldt valget på robinie.

Sidste weekend gik de i gang. Først skulle den gamle terrasse i herregårdssten ryddes væk og et pænt stykke græs graves af. Godt, at der i familien er unge (og ældre) mænd der kan tage fra. Jeg selv slap med først at gå på arbejde og siden sørge for mad og drikke, mens datteren passede sin lille nevø.

Men tænk engang hvad sådan et ønske afstedkommer af aktivitet! Jeg er meget taknemmelig for at de gider 🙂

Et styk tidligere terrasse – stablet pænt og nydeligt…terrasse1
Og her ligger den nye terrasse – i lige så fine stabler…terrasse9
Lidt regn skader ikke – og galgerne kom op (og blokerede for terrassedøren)!terrasse10

Hovsa, stolpehulsgraveren ramte lige et afløbsrør til faskinen = stort hul graves, for at der kan repareres; heldigvis er husbonden velforsynet med rør og fittings, så den blev klaret.terrasse3

Nå ja, der var da også lige en gammel trappesten der skulle bankes op. Den var meget solidt lavet!terrasse2

Og så skal der selvfølgelig bruges tid på at konferere og koordinere…terrasse8

Sokkelsko med strøer er støbt fast – og fiberdugen rullet ud – på det første stykke…terrasse6

Så skal der brædder ovenpå strøerne…terrasse7

Og endelig kan de første ‘rigtige’ terrassebrædder skrues på – træet er meget hårdt og sprødt, så der skal forbores og forsænkes inden der skrues…terrasse5

Imens hygger datteren om Vilfred – og viser ham, hvordan et græsstrå kan lave en frygtelig larm…terrasse4 (fanget lidt for hurtigt med fuld zoom, så skarpt er det ikke)

 

12 tanker om "Terrasse på vej"

 1. Pia

  Et tilsyneladende mindre ønske, kan pludselig blive et kæmpe projekt. Ingen tvivl om det er et kæmpe arbejde I er gået i gang med, men det ser lovende ud.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, den slags kender I jo alt til, med al den renovering I har været involveret i. Der følger altid mere arbejde med end beregnet. Men det bliver så godt!

 2. Ellen

  Ih, sikke et arbejde, men hvor bliver den altså flot, når den er færdig! Hvis vi nu bestikker dig med at komme med hele tre jakker til dig, mon man så ikke skulle kunne få den at se en dag? 😉
  Jeg skal da lige love for, at Vilfred ser koncentreret på sin faster 🙂 Godt skudt.

  1. Ditte Forfatter

   Bare kom an Ellen. Med eller uden jakker; I er altid velkomne 🙂
   Jeg glæder mig til at nyde den!

  1. Ditte Forfatter

   Nemlig – og strikketøserne kommer vel og indvier den, når den bliver færdig? Der skulle være plads nok til alle, inkl. strikkekurve og garn 🙂

 3. rejen

  Sikke en skøn terrasse i får, og dejligt at I kunne få hjælp. Hvor er Vilfred også blevet stor. ;-D Glæder mig til at se det færdige resultat.

  1. Ditte Forfatter

   Den bliver lige som jeg ønsker mig – og svigersønnen kommer næsten hver dag og giver en hånd, så stille og roligt vokser den.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, ikke? Jeg skal i den grad (mis)bruge min dejlige plet, når nu jeg forlader arbejdsmarkedet 😉

 4. Madame

  Hvor er Vilfred blevet stor. Det bliver dejligt for jer med den nye terrasse – sådan en står også højt på ønskelisten her hos os.

 5. Pingback: Bolværksmatros | F I B E R F R Y D

Der er lukket for kommentarer.