Fanø lever og har det godt

B_nyby klitEn dejlig, lang weekend på skønne Fanø er vel overstået. Vejret var lunt og til tider solrigt, så vi kunne mageligt sidde på sydterrassen ‘hjemme’ i huset og nyde livet mellem ‘strabadserne’.
B_terrassestrik2Igen i år var der omkring 10.000 strikkere der invaderede øen med hvæssede strikkepinde og fyldte tegnebøger. Jeg tog det stille og roligt, fik kigget lidt på alle standene, men var (syntes jeg selv) behersket i mine indkøb. Hjembragt blev lidt bøger: Susie Haumanns booklet ‘Grey days‘ og Annette Danielsens ‘Østen for solen‘. Modellerne til de to bøger var udstillet på Fanø Rådhus og det er altid godt at se dem ‘live’, inden man investerer.
Ved Rådhuset var der desuden et par gode bænke til frokostnydningen.

B_frokostHos Karen-Ditte fandt jeg Berit Dürrs fine kompendie om ‘Vævestrik‘ som jeg har haft et godt øje til længe. Hyggeligt er det når man støder på masser af mere eller mindre kendte ansigter; jeg fik bl.a. hilst (lidt for hjerteligt, beklager) på Ann og Mona hos Uldsnedkeren og på Strikkefeen og nogle af hendes strikke’kumpaner’ i Kunstladen.

På min søndagsvagt hos Gavstrik på Sønderho Skole, fik jeg snakket med mange forskellige, også udenlandske, strikkenørder. Det var sjovt at stå lidt på den anden side af bordet og fortælle om foreningen, som flere heldigvis gerne ville meldes ind i. B_gavstrikbodDet afstedkom også et sæt nye vedhæng til ørenringe, for Birthe Sahl holdt til lige ved siden af. Det er jo næsten ubærligt med alle hendes knappefristelser, dog – ingen knapper denne gang! Karen Noe fik også lov at sælge mig et par nøgler Karneval på tilbud, men så var det slut.

Stranden ved Nyby Klit blev gået tynd flere gange og det lykkedes husbonden at finde et (denne gang nærmest mikroskopisk) stykke rav. Det hører sig til, at der SKAL findes rav, når den familie er på Fanø!

B_strand1B_strand2Lørdag spiste vi, som traditionen også byder, en dejlig middag i Nanas Stue i Sønderho og fik særdeles fin behandling af deres sommelier, som bød på ekstra smagsprøver. Kik ind næste gang du er på Fanø; det er nemlig også øens flisemuseum, med mange smukke, gamle kakler.

Søndag, mens køen ved færgen nåede rekordlængde, nød vi eftermiddagssolen. Først i Heksehaven med pandekager fra Hans og Grethes Creperie, derefter turede vi lidt rundt på øen, hvor der ligger flere fine gamle sommerpensionater, her Ville Nina ved Fanø Bad.

B_villaninaSenere gik turen til Fanø Bryghus, hvor vi vist nåede næsten hele vejen rundt i sortimentet!

B_fanøbrygDet bliver nok ikke sidste gang vi snupper en miniferier i Inges dejlige sommerhus, hvor  halvtamme fasaner, kaniner (der vist er en plage) og rådyr vrimlede omkring os.

B_terrassestrikMandag gik turen atter hjem mod djævleøen. Først kørte vi dog til Ribe for at snakke om slægtshistorie hos husbondens fars kusine (90 år, frisk som en havørn og ejer af sommerhuset på Fanø). Hun er fornylig er flyttet ind i en lejlighed på Ribe Kloster.

B_klostergang B_klosterhaveDet må være fantastisk at bo i de smukke omgivelser med hele Danmarkshistorien omkring sig. Desværre var der lige mørkt nok i klostergangen til at få et rimeligt foto…

15 tanker om "Fanø lever og har det godt"

 1. Ellen

  Fanø lever og har det godt – det havde I vist også i den tid I var der. Herligt at høre, og jeg MÅ altså derover under den festival engang! Det lyder bare så spændende – og potentielt dyrt 😉
  Jeg tror dog, det er en kæmpefordel at have lejet et hus, så man kan trække sig tilbage fra alt garnet – jeg orker næsten heller ikke tanken om at sidde i en laaang færgekø. Man skal nok bare være i rigtig god tid, når man ikke er lige så heldig som jer at kunne låne sig frem.

 2. Ellen

  PS: sorry – glemte at komplimentere dig for billederne. De er skønne og stemningsfulde – men hvorfor ser Peter så skeptisk ud? 😉

  1. Ditte Forfatter

   Hehe, jeg tror han overvejer, om det nu er fornuftigt af mig at smage på alle de øl! Eller også har han solen i øjnene 😉
   Det var dejligt at have base i sommerhuset, for der var virkelig mange mennesker alle vegne. Nu bliver det jo en årligt tilbagevendende ‘ting’, så mon ikke trængselsproblemet aftager lidt.

 3. Ann

  Hvilke dejlige billeder!

  Bare jeg havde holdt kortet og kontanterne lidt tættere til kroppen, lige som du, men pengene fløj over disken til garn, bøger og en kjole :/

  Nej, du kan aldrig hilse for hjerteligt, Ditte, men min nedfrosne, men efterhånden optøende skulder er jo liiiidt sårbar 😉 Det skylder vi vel dine læsere at forklare.

  I har virkelig fået noget ud af turen. Jeg syn’s, vi turede rundt hele tiden, men vi nåede ikke så meget, som I – og jeg blev der faktisk hele ugen med skiftende selskab.

  Det var også hyggeligt at hilse på din mand 🙂

  1. Ditte Forfatter

   Bare du er glad for dine køb, så pyt! 🙂 Jeg synes nu også der skal være tid til afslapning og dovenskab, så vi tog det i roligt tempo.
   Ja, den stakkels arm, håber virkelig stadig det går fremad. Jeg tror også Peter var glad for at få ansigt nogle af de kvinder jeg snakker om hele tiden 😉

 4. Lona

  Det lyder og ser bestemt ud til at have været en skøn tur!! Og om 5 dage kalder en ny strikkeweekend! Vi ses {;o)

  1. Ditte Forfatter

   Det er en skøn ø, især i godt vejr. Det siges at have været så fint under de tre sidste festivaler, så måske er det blevet en tradition 😉

 5. Pia

  Fanø er et dejligt sted. Vi har cyklet rundt derovre, men når man vil hele øen rundt på cykel, er der ikke tid til at dvæle ved for mange ting. Når man kun har en dag til rådighed på der prioriteres 😉
  At stå i en bod, næsten uanset hvad man skal sælge, er altid interessant. Det er nemlig noget helt andet 😉

  1. Ditte Forfatter

   Ja, der er da et stykke vej (10 km. tror jeg) fra Nordby til Sønderho, så næste gang må I have lidt mere tid.
   Det er rigtigt sjovt at stå i en bod, hvor man kan falde i snak med alle slags mennesker.

  1. Ditte Forfatter

   Ja, der er jo ikke så meget om strikkefestivalen, egentlig. Men Fanø er jo også meget mere 😉

Der er lukket for kommentarer.