Flyvende farmor

er titlen på en (børne)film med altid skønne Jytte Abildstrøm – og sådan føler jeg mig for tiden, for dagene går med lynets hast.

Siden Fanø er det gået slag i slag med strikkebesøg ude og hjemme, pasning af barnebarn, stilfærdig fejring af husbonden, der rundede de 60 (og blev efterlønsberettiget) og alt muligt andet. Og jeg, som havde besluttet at starte efterlønslivet ganske fredeligt…

maribo2Sidste fredag drog jeg til Maribo, til endnu en strikkefestival; denne gang med Webstrikkerne. Det er altid hyggeligt at mødes med kendte og ukendte strikkeentusiaster, især havde jeg glædet mig til at se Ellen igen. Hun er, som altid, en fornøjelse at være sammen med og snakken gik da også lystigt – og hun var selvfølgelig mere end klar til at dele en god flaske rødvin, når aftensmaden blev serveret 🙂

I løbet af weekenden var der foredrag med både Vivian Høxbro og Katrine Wohllebe, samt en lille workshop med sidstnævnte, hvor jeg fik strikket et par prøver i plisséstrik og linnedstrik. Vi var også en tur på Stiftsmuseet, hvor de havde sørget for at vi kunne se, og høre om, den store samling af smukt strikkede nattrøjer, der er en særlig Lolland-Falstersk tradition. Vivian Høxbro har en bog om nattrøjerne på vej til udgivelse inden længe.

maribo1

Om søndagen havde vi besøg af Garn-iture og Naturligheder. Lidt indkøb kom der med hjem, men det kunne have været værre; fristelserne var mange.

maribo6

Det var en weekend med megen forkælelse: Dejligt hotel, med skøn beliggenhed ned til Maribosøerne, god og rigelig mad og overvældende flotte goodiebags til alle deltagere og masser af spændende aktiviteter.

maribo4

Alligevel var der god tid til snak og strik og et par gåture. I byen, hvor lørdagsmarkedet f.eks. bød på en vidunderlig (og gratis) Herrepære fra Fejø (mange tak til ‘æblemanden’ for den), i det dejlige naturområde og selvfølgelig til Domkirken.domkirke

Søndag var vejret helt fantastisk; solrigt og lunt nok til at sidde ude og strikke og spise frokost, inden vi, beklageligvis, atter måtte vende snuden hjemad.maribo5Tak til de fremmødte webstrikkere (selv om vi sagtens kunne have været flere) og ikke mindst til de flittige og opfindsomme arrangører!maribo3

10 tanker om "Flyvende farmor"

 1. Ellen

  Altså, nu rødmer jeg, søde Ditte! Tusind tak for de dejlige ord 🙂
  Tak for sidst – det var nemlig en skøn weekend i Maribo.
  Fredeligt efterlønsliv? Glem det … Du har vist lige så tidligt i det som jeg undret dig over hvorfra du fik tiden til at arbejde 😀

  1. Ditte

   Jamen selv tak, Ellen, men det holder jo stik! Jeg var ellers helt bekymret; jeg havde jo nærmest udnævnt os til at være lige så drikfældige som strikfældige ;-D

  1. Ditte

   Det er det helt sikkert, men jeg havde regnet med at starte adstadigt, slappe af, få muget ud i gemmerne osv. Men det holdt ikke stik, jeg synes nærmest ikke at være hjemme 😉

 2. Pia

  Jamen, der er da dejligt hernede, og var det ikke fordi jeg både havde fødselsdag og skulle arbejde i den weekend, havde jeg også prøvet at få en aftale med jer begge, og jeres mænd, vi bor jo lige om hjørnet 😉 Da du var på Falster var vi i Sverige men måske næste gang?

  1. Ditte

   Du flyver vist mere omkring end jeg nogensinde har gjort, Pia!
   Men det havde da været vældigt hyggeligt at mødes, så måske lykkes det næste gang vi er i nærheden 🙂

 3. Merete

  Åh ja, det var en skøn weekend. Og sikke et dejligt vejr vi havde. Imorgen er jeg på vej til Kreativ messe i Fredericia og det glæder jeg mig til

Der er lukket for kommentarer.