Stormvarsel… version 2

birkenJa, så smukt og fredeligt så det ud omkring kl. 14 i dag: Frisk vind, sol og blå himmel og guldet sidder stadig og glimter på birkens grene. DET er vist en saga blot.

Jeg har igen være lidt for hurtigt ude med mine udsagn, for den her gang blev stormen, også her, vildere end jeg havde ventet! Toppen af vores store robinie er knækket af, heldigvis uden at anrette større skader. Min bror, som har leveret vores solfanger, vil dog glæde sig over, at den nu endelig får adgang til sol hele dagen.

Desuden er der knækket en fire-fem tagplader af huset – noget mere alvorligt, selv om ingen blev ramt – og en af de rigtig store birke har lagt sig ned i baghaven; roden slap simpelthen jorden. Hønsehuset gik heldigvis ram forbi, men hvordan drivhuset har det, det aner jeg ikke lige nu…

Pludselig blev der et helt andet lys i haven!robinie

Der er ikke meget at stille op lige nu, men i morgen, når det er stilnet af, er der en del oprydning at tage fat på. Nu har vi da brænde til lange tider – intet er så skidt, at det ikke er godt for noget…

7 tanker om "Stormvarsel… version 2"

 1. Madame

  Uha sikke noget med skaderne på jeres hus og i haven, Ditte! Her bliver der også nok at tage fat på – fire træer er væltet og et af ind over vores hæk. Og flere veje er spærret af væltede træer. Da jeg kørte hjem fra Kosmorama ved 17-tiden, var der mange blå blink ud for kirken, hvor mindst et af de smukke piletræer ved kanalen var væltet ned over kørebanen.

  1. Ditte Forfatter

   Vi har været heldige, at det trods alt ikke gik værre. Men nu har vi da brænde til nogle år, når det er savet op 🙂

 2. Ellen

  Jo, den blev slem, den storm, blev den! Vores drivhus blev flyttet adskillige centimeter, og døren til det stod åben, da vi kom ud i morges! – Men ingen ruder i det var gået, og ingen skader var sket i vores nærhed udover en del væltede, men ikke smadrede, krukker, så vi slap meget billigt i forhold til jer.
  Men der var ret meget omkring os, der var flyttet rundt på, da vi kørte mod Djursland tidligt i morges 🙂

  1. Ditte Forfatter

   Godt, at I nåede bisættelsen inden det for alvor gik galt – og at I slap for skader. I har da fået syn for sagn, ved at køre gennem landet dagen derpå.

 3. Donald

  En kommentator fortalte at vindfælderne i Sønderjylland svarer til 4 års hugst – så det er altså flere træer end her på Sjælland.

  Det ser ikke godt ud med drivhuset. Godt at der ikke var nogen mennesker, der kom noget til.

  1. Ditte Forfatter

   Der er åbenbart væltet rigtig mange træer denne gang!
   Drivhuset har heldigvis overlevet. Vi var utrolig heldige, at det store birketræ lagde sig tilrette på det allerbedste sted. Det ramte hverken banen, drivhuset, legehuset eller hønsehuset 🙂

Der er lukket for kommentarer.