Stormvarsel…

Så er landet åbenbart igen i en krisesituation; det kommer til at blæse med vindstød af storm- eller måske endda orkanstyrke. Alle sejl er sat, forsikringsselskabet udsender varsler via sms, de røde lamper blinker hos DMI og Falck, meteorologerne konsulteres igen og igen, så DR og TV2 har nok at bestille. Her regner vi nu med at ride stormen af uden de store falbelader, selv om vi åbenbart, netop nu, befinder os i ‘orkanens øje’. Vælter noget, kan det nok rejses igen… I vadehavsområdet har jeg større forståelse for, at man skal være opmærksomme.

Men regn og blæst er jo en perfekt anledning til kagebageri og det, kombineret med en håndfuld velmodne bananer og kiwier, fik mig til at finde Sigrid Fugls gamle klassiker ‘Bagebogen’ frem. Heri står opskriften på ‘Bitschs banankage’ nemlig. opskrift

Jeg udskiftede den ene banan med to kiwier og undlod kanel og nelliker, for at få et lidt friskere indtryk; banankager er som regel lidt for vamle for mig. Jeg smed også en håndfuld blå birkes i, bare fordi de knaser så hyggeligt. At de også ‘pynter’ mellem tænderne overlever vi nemt.banankageDe resterende, og fasteste, bananer blev skåret i stykker og frosset; så er de klar til smoothies eller som en lille, kold lækkerbisken til barnebarnet.

Solen skinner og birkens guldblade hvirvler rundt i min have lige nu. Så smukt. Efteråret er for alvor landet og jeg ønsker jer alle en rigtig god ‘storm i et glas vand’…

6 tanker om "Stormvarsel…"

 1. Pia

  Det er en god måde at bruge sådan en dag på. Kiwi i en kage har jeg aldrig prøvet, men det må jeg huske på en dag. Jeg har nu ‘bare’ brugt den på kontoret, mens radioen har kørt, som den altid gør, så jeg har fulgt med. I dag er jeg specielt glad for jeg ikke er tagdækker 😉 Selvom det knager og larmer i hele huset, så tror jeg også på vi overlever her.

  1. Ditte Forfatter

   Jeg har heller ikke prøvet, så jeg håber det fungerer 😉
   Det blev noget værre end jeg forventede, så denne gang holdt al virakken åbenbart stik.

 2. Inge

  Vi overlever også her, men det fyger med grene og diverse plasttage..
  Jeg vil nu hellere varsles for meget end for lidt. 🙂

  1. Ditte Forfatter

   Det er rigtigt, Inge. Jeg vil også gerne varsles, men jeg synes medierne har det med at gå i selvsving – også når det gælder vejrudsigten. Det er jo sjældent det går så galt som denne gang.

Der er lukket for kommentarer.