Novembergrå med farver på – 2

Først får I dagens naturfarveklat – en vidunderlig busk som frækt kombinerer pink og orange i sin frugt – benved. Her en ret lys pink udgave.kulør9Vel hjemme fandt jeg lidt garn frem til en hurtig barnedåbsgave. Min nieces lille datter, Astrid, skal døbes (ikke konfirmeres som jeg først skrev) sidst på måneden og jeg fik lyst til lidt babystrik i den anledning. Og sammen med en af de sidste, duftende roser fra haven, fik dagens første billeder pludselig et utilsigtet farvetema.rosaI køkkenet er der gang i forberedelserne til aftenens simremad. simreJeg havde et stort stykke Angus oksetykkam, som stammer fra en af mine kollegers gård, i fryseren. Rigtigt dejligt kød, som jeg nu kæler for efter Signes opskrift.

I det hele taget er det ‘store husmoderdag’, blommegrøden (ja, vi er nogle af de få der stadig spiser frugtgrød og ikke kun den mere koncentrerede kompot) står til afkøling… blommegrødog der er blevet fyldt op i glassene med det gode, ristede drys: Gomasio og dukkah. gomasioJeg håber sørme at husbonden nyder at have fået hjemmegående kone… 😉

11 tanker om "Novembergrå med farver på – 2"

 1. Lona

  Dejlige nydelsesbilleder – men det er vel barnedåb og ikke konfirmation I skal til? Knus {;o)

  1. Ditte Forfatter

   Haha, har jeg skrevet konfirmation? Nok går tiden hurtigt… men alligevel; hun er kun 11 uger gammel 😉 Jeg retter…

 2. Madame

  Sikke dejlige projekter du fylder din dag med, nu hvor du har fået mere tid. Dukkah er blevet et stort hit her i huset. Jeg gætter også på, det er en barnedåb, I skal til …

  1. Ditte Forfatter

   Ja, dukkah er skønt at drysse på mange ting – smager f.eks skønt eksotisk på en dansk kartoffelmad. Og ja, det er da en barnedåb 😉

  1. Ditte Forfatter

   Langtidsstegning, i f.eks. en Römertopf, er genialt. Sæt det i ovnen – og gå så en lang tur, mens det bliver færdigt 😉

 3. Pia

  En dejlig farverig dag, det er sådan nogle jeg holder rigtigt meget af. Selvom dagene kan synes grå, så kan vi da selv være med til at give dem lidt farve.
  Vi spiser også god gammeldags frugtgrød med jævne mellemrum, noget skal alle havesagerne jo bruges til 🙂
  De krydderblandinger kendte jeg slet ikke. Især dukkah lyder spændende.

  1. Ditte

   Nemlig! Jeg har besluttet at min vinter skal have kulør og nu, hvor jeg selv kan bestemme over min tid, vil jeg ud hver dag, mens det er lyst.
   Jeg ved ikke, hvorfor frugtgrød er forsvundet ud af alle kogebøger; mormormad er ellers meget moderne 😉 og det smager jo skønt.

 4. Ellen

  Selvfølgelig sætter P da pris på sin hjemmegående hustru! Hvis ikke, skal jeg komme efter ham 😉
  Dukkah lyder rigtig godt – sesamfrø er ikke et hit hos mig, så saltet vil jeg nøjes med at krydderkværne sammen med tørret chili.
  Jeg er også meget begejstret for benved, og farverne er vildt smukke sammen, især på denne årstid, hvor alt ellers går i de almindelige efterårsfarver. Som jo også er meget smukke 🙂

  1. Ditte

   Åh, din stakkel, kan du ikke lide sesamfrø? Jeg er helt vild med dem, til gengæld må du gerne beholde chilierne. Godt at man kan deles på den måde 😉
   Ja, benved skiller sig ud fra de gul/grøn/orange og rødbrune efterårsfarver på en forfriskende måde.

Der er lukket for kommentarer.