Novembergrå med farver på – 3

Hu hej – min november behøver vist slet ikke farver, for den flyver afsted, næsten hurtigere end man kan udtale den. Men jeg har lært at man skal holde, hvad man har lovet – så her kommer dagens farveklat. Nogle, lidt trætte, Sargentsæbler i smukke røde nuancer.kulør7De sidste dage har ellers stået i håndarbejdets tegn.
Onsdag eftermiddag var den månedlige nørkle/hyggedag i Raskmagerhuset, hvor den lokale vævekreds holder til. Min mor har været meget aktiv i foreningen og har tegnet, og forestået, adskillige store billedtæppeprojekter, som en kreds af medlemmer har arbejdet på sammen. Hun kan ikke væve mere og det er (for) længe siden hun har været i huset, så da nørkledagene blev startet, tog jeg hende med under armen. Hun var rigtig glad for at se huset og flere af de gamle bekendte, så det gør vi nu til en tradition.rask1 Torsdag den 7. november er Håndarbejdet og Håndværkets Dag og det blev selvfølgelig markeret rundt omkring i landet.
Her i kommunen stod tre foreninger, Vævekredsen, Aktivitetshuset Paraplyen og Halsnæs Husflidsforening, sammen med brodeuse Rikke Ruff, for et stort arrangement på Frederiksværk Bibliotek. Lotte har også billeder fra dagen.
Der var et hav af forskellige typer håndarbejder repræsenteret.
HA1 Blandt andet var der gang i en rundstrikning med plads til fire.HA2Jeg var selvfølgelig med og var der fra 10.30 til godt 16 med min brikvæv. brik2 Det fine, tynde julebånd med granmønstret har ligget stille temmelig længe (=mange år), så det var fint at få gang i brikkerne igen. Og så her op til jul – det passer jo perfekt.brik1Underligt nok var mit bælte (der også er pyntet med brikvævede bånd i merceriseret bomuld) krøbet noget, mens det lå i sin kasse, men det lykkedes dog at få samlet enderne!brik3Samme aften havde jeg en strikkecaféaftale med en af de gamle veninder fra kollektivet. Vi ser hinanden alt for lidt – jeg er så forfærdelig dårlig til at få aftaler i stand, selv om jeg gerne vil – så vi blev enige om at spise først. Så 17.30 sad jeg og spiste tapas og drak Jacobsens Brown Ale på Café Valentin i Hillerød. Efter hyggelig snak og gumlen gik vi over til naboen, Fru Pigalopp, hvor strikkecaféen holdt til. Her var dagens billedkvote opbrugt, så ingen billeder derfra, men der blev jo også bare strikket og hygget (igen) – og måske købt en lille bitte smule garn. Så fortsættelse følger…

14 tanker om "Novembergrå med farver på – 3"

 1. Madame

  Det er dejligt at vores bibliotek bliver brugt også til at markere Håndarbejdet og Håndværkets Dag! Sikke skønne billeder du viser og det var en rigtig god idé, at du tog din mor med til hyggedag i Raskmagerhuset.

  1. Ditte Forfatter

   Bibliotekerne er nemlig gode til at tage sig af mange slags arrangementer og det er altid dejligt med liv i lokalerne. Min mor nød det 🙂

 2. Ellen

  Ditte, den særdeles aktive efterlønner 😀
  “Raskmagerhuset” – hvilket herligt navn. Kender du baggrunden for det?

 3. rejen

  Lyder som en rigtig hyggelig håndabejdsdag, dejligt at din mor også kunne være med til at hygge.

  Du skal lige være opmærksom på at ellens navn og mail og webside stod på siden da jeg skulle kommentere. Nu vil det sikkert være min der står der.

  Kh Annemarie

  1. Ditte Forfatter

   Det var dog mystisk, Annemarie. Det er er det mig selv, der står som afsender i min browser, men jeg har været ude for det tidligere med en anden… Jeg må lige tjekke indstillinger, men hvis du eller andre har et bud på, hvad det kan skyldes, så sig endelig frem!

 4. Pia

  Der er da bestemt dukket mange dejlige farver frem på din blog her i november.
  Krybende bælter, hvor tarveligt, men fin redning 🙂

 5. Donald

  Sargents æbler er det sidste, fuglene kaster sig over her. Jeg kan huske en vinter nogle krager gav sig til at spise alle de pæne pyntende røde mispelbær, og sikken de grisede! Men det har regnen skyllet væk 🙂

Der er lukket for kommentarer.