Påske med fyld

I år foregår al vores påskehalløj før påskedag. Så er der også mulighed for at puste ud (og slå mave) inden hverdagen starter igen. Jo da, det er hårdt at være pensionist 😉

Palmesøndag var der liv og glade dage, for børnene, børnebørnene og min far kom om eftermiddagen, så den årlige æggejagt og familiehyggen blev nået, inden sønnen og hans familie drog på påskeferie til Berlin.
De bytter bolig med nogle venner, som tidligere har boet i haveforeningen, og har dermed gratis logi med dejlig have og perfekt beliggenhed i Friedrichshain, tæt på Spree. Misundelig? Måske en smule 😉
Middagen bød på rijstaffel med ‘boller i karry’ (så er der både noget for børnene, de kræsne og os andre). Sønnen tog drengene med ud for at afprøve en bue med pile, som han havde bragt med hjem fra Venezuela, da han var 17 år. Det var skræmmende at se, hvor effektiv den var, for den ser ikke ud af noget særligt. Den gled, som i smør, igennem begge siderne på en papkasse, så der er smæk på. Men indianerbørnene bruger dem også til at skyde fugle, små aber og andre smådyr med, så det er bestemt ikke legetøj. Sylvester hjalp med at bære koggeret og Vilfred havde tegnet en ‘sikkerhedslinje’ på terrassen, så ingen kom i fare 😉 

Tirsdag kom Ellen og John på besøg. Det er altid så afslappet og hyggeligt at være sammen med dem, så det var et par dejlige dage. Vi kørte lidt omkring, så de kunne se noget af området, men det var både koldt og blæsende, så fornøjelsen var ikke så stor, som den kunne have været. Tirsdag var solen fremme og pyntede på Arrsødalskoven, med broen der snor sig gennem rør og ellekrat ud til fugleskjulet på kanten af Arresø. Her blev kaffen nydt i nogenlunde læ sammen med en bid Lemon Drizzle Cake. Senere gik vi en lille tur ved Asserbo Slotsruin.
Onsdag var grå og blæsende, men ud skulle vi. Vi moslede op på Grævlingehøj, der har den flotteste udsigt, men kom hurtigt ned igen, for blæsten var for kold. Vi besluttede os for en tur rundt om Arresø med et stop ved Pøleåens udmunding i håb om at se havørne, men de holdt sig vist hjemme i den lune rede.
Vi rundede Pibe Mølle med de mange lækre oste og et stort udvalg af rom og næsten hjemme igen måtte vi lave noget der lignede en katastrofeopbremsning, for flaget var ud ved Uldgalleriet på Sandet i Asserbo. Det er en dejlig butik og når det handler om garn har Ellen og jeg lidt svært ved at sige nej. Det havde vore mænd heldigvis også 😉

Vel hjemme igen kunne vi nyde varmen, snakken, maden, vinen og ikke mindst kaffen fra den gode, nye kaffemaskine. Den er akkurat magen til den Ellen og John har, så John, der er morgenmand, havde ingen problemer med at få brygget sin elskede morgenkaffe.

Nu har jeg brugt skærtorsdag på at lave undervisningsmateriale til en workshop, jeg holder i næste uge i Karl-E. Der er allerede strikket prøver, men jeg skulle også have skrevet nogle vejledninger, som helst skulle være til at forstå.

Lørdag drager vi til den årlige påskefrokost hos min bror med hele den pukkelryggede og skal som vanligt smovse i den helt fantastiske mad, de to kan fremtrylle. De har blandt andet været ude at fange makrel, så jeg er spændt på hvad det ender med. Bagefter skal vi, traditionen tro, trille æg i Søndermarken – det bliver så hyggeligt!

🌿 🐥 God påske til jer alle 🐥 🌿

6 tanker om "Påske med fyld"

 1. Marina

  NØJ for en VILD bue, godt de holdt sikker afstand. Det lyder som om I har haft en dejlig påske og jeg er glad for at min opskrift var med til forsøde den lidt. Hold da op hvor kan det bare gøre mig glad! Håber I er kommet godt om på den anden side af påsken og nyder det iskolde forår der er smukt selvom det er for koldt.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Hej Marina, velkommen til 🙂 Din kage var et STORT hit. For mange år siden lærte jeg i husgerning at bage en appelsinkage, som på samme måde blev dryppet med appelsinsukkersirup. Det blev en af familiens yndlingskager, men gik efterhånden i glemmebogen. Nu skal den også genoplives.
   Vi nød påsken – og det kolde vejr har da i det mindste ét positivt resultat; forårsblomstringen varer meget længere end den har gjort de senere år

 2. Ellen

  Herligt indlæg, hvor vi kom vidt omkring – på alle måder 🙂
  Selskabsnydelsen er så absolut gensidig; det er da godt, vi er gode til at mødes forholdsvis tit,men næste gang skulle det altså gerne blive bedre vejr!
  Jeg er netop begyndt at strikke af det lækre garn, vi købte i Uldgalleriet, og osten ligger i køleskabet og venter på, at vi kommer hjem.
  Skød drengene også selv med den farlige bue? Det må være spændende legetøj.

  1. Fiberfryd Forfatter

   Jeg ved virkelig ikke, hvorfor vejret hos os driller, når I er her. En dag lykkes det forhåbentlig at ramme visit, sol og vindstille samtidig 🙂
   Det bliver spændende at se hvad du får ud af garnet. Drengene er begge lidt forsigtige, så de var bare med til at holde lidt, men næste gang de kommer og vejret er fint, mon så ikke Vilfred i al fald skal prøve?

Der er lukket for kommentarer.